Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITA GRANICA

Plenković odgovorio Esih: Našu granicu čuva 6500 policajaca, noć i dan

Sjednica Sabora
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
24.04.2019.
u 12:14

Premijer je također rekao kako policija ima dobar uvid gdje, kada i kako reagirati da bi zaštitili naš teritorij.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je 6500 hrvatskih policajaca na granicama angažirano na sprječavanju nezakonitih migracija istaknuvši kako naša policija ima jako dobar uvid gdje, kada i kako reagirati da bi zaštitila hrvatski teritorij od nezakonitih migracija.

"Naša politika prema migracijama, pa i prema Bosni i Hercegovini (BiH), bazira se na međusobnoj suradnji između država i policija. Ona je dnevna, kontinuirana, intenzivna i ostvaruje temeljne rezultate - sprječavanje nezakonitih migracija", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje Brune Esih (Neovisni za Hrvatsku) na saborskom aktualnom prijepodnevu o migrantskom centru koji bi se trebao otvoriti u BiH uz samu granicu s Republikom Hrvatskom te što naša zemlja čini kako bi smanjila pritisak migranata na svoju granicu.

Gordan Maras napao vladajuće, premijer nije htio odgovoriti na njegovo pitanje

Rekao je da se istočno-mediteranskom i tzv. zapadno-balkanskom rutom sve više migranata kanalizira prema BiH, te istaknuo kako Hrvatska drži do toga da ispunjava sve kriterije za članstvo u Schengenu te apsorbira velika sredstva za jačanje naših sposobnosti za kontrolu nezakonitih migracija.

Premiijer je podsjetio i da su, s tim u vezi, iskoristili 120 milijuna eura dobivenih za jačanje naše vanjske granice. Istaknuo je i da je jedan od aviona u okviru Frontexa stalno u Zadru i nadlijeće cijelo područje jugoistoka Europe i tako prati kretanja nelegalnih migracija.

"Naša policija ima jako dobar uvid gdje, kada, kako reagirati da bi štitili naš teritorij. Na tome ćemo ustrajati i tu pokazujemo jako dobre rezultate", poručio je Plenković.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da je od uvođenja naknade za nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji primljeno ukupno 11.199 zahtjeva od kojih je do danas riješeno njih 9906. Izvijestio je da je za tu mjeru u prošloj godini isplaćeno 56 milijuna kuna.

HDZ-ov Josip Đakić postavio je pak ministru Medvedu pitanje koliko je hrvatskih branitelja zbrinuto naknadom za nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji što je omogućeno novim jedinstvenim zakonom o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Komentara 2

MO
Morany
16:02 24.04.2019.

Bruna je malo nervozna jer je krivac za propast tzv. samoprozvane suverenisticke desnice jer radi ljubomore i straha od preferencijskih glasova nije htjela Ružu na listi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije