Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori o novoj vladi
Povratak na članak

Plenković: Na sastanku s manjinskim zastupnicima nitko nije spominjao ministra Hasanbegovića

'Prošli smo, vrlo temeljito, svih sedam točaka koje je Most stavio kao svojevrsnu platformu za razgovore i prije izbora', rekao je predsjednik HDZ-a

Komentari 55

BE
berogrga
21:01 19.09.2016.

Danas su partijski mediji imali podli napad na Plenkovića imputirajući mu da je rekao da će protjerati ekstremizam iz HDZ-a. Ovo što je tportal 'prenio' i 'preveo' je sramotno, to je vrsta specijalnog rata: 'HDZ je desnica, no moja je je misija ojačati i politički centar. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću iz naše stranke protjerati. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima', rekao je Plenković novinaru Darku Jakovljeviću. A evo, dao sam si truda izvući ispod glasnog njemačkog ono što je Andrej Plenković uistinu govorio: "hdz je desni centar i ja sam desni centar. moja glavna misija je ojačati politički mainstream, vi znate da se jedna kriza odvija u europskoj uniji, moja ideja je da kao stranka koja je član europske pučke stranke, najveće europske političke obitelji, da jasno profiliramo hdz kao stožernu državotvornu stranku oko koje se okupljaju drugi, moja slika je da nema ekstremizma u hdzu, međutim da ima jasno profiliranje koje je dominantno, i ono što hrvatski narod i hrvatski birači očekuju je identificiranje sa strankom koja vodi računa o nacionalnim interesima, našoj povijesti, našoj tradiciji, kulturi, jeziku .. svemu onome što je u temeljima naše stranke koju je osnovao Franjo Tuđman." Dakle: NIJE REKAO da je HDZ desnica. Naprotiv, rekao je da je HDZ desni centar i da je ON desni centar. NIJE REKAO da će išta protjerati. Naprotiv, rekao je da da ne vidi ekstremizma u HDZu. HDZ je za njega 'stožerna državotvorna stranka. NIJE REKAO da mi je misija ojačati 'politički centar'. Govorio je o 'političkom mainstreamu', a to desni centar jest. Dakle, vrlo podla podvala i njemu i nama koji mu mjerimo svaki korak. Specijalni rat partijskih medija je i dalje na dijelu, sramota kako manipuliraju.

VL
Avatar Cinco
Cinco
21:26 19.09.2016.

Podrška HDZu i MOSTu - jedinim normalnim opcijama. Sve drugo je B(e)ljak!

VL
DU
Deleted user
23:44 19.09.2016.

Gospodin Plenkovic svojom sposbnoscu dokazao se za kratko vrijeme. Vidjeli smo Plenkoviceve pobjede kod suceljavanja sa protivnikom u izbornoj kampanji. Na celu HDZa uvjerljivo je pobjedio na izborima. Sada kao mandatar radi dobar posao. Ah ovi sviraci koji su izgubilibili dobra vjest i za njih jer gospodin Plenkovic radi za boljitak svih stanovnika RH.

VL
LO
Lokislav
21:49 19.09.2016.

Molim Vas nemojte se previše kozultirati. Napravite već jednom nešto korisno za svoj narod nakon 20+ godina. Čekamo djela. Pun nam je k(ofer) iranja i avanja…

VL
Avatar kravata
kravata
22:36 19.09.2016.

Ali novinari i mediji ne daju mira covijeku koji je stavio prst u njihov nezaradeni med.

VL
VU
vukicdejan064
23:01 19.09.2016.

Bilo bi interesantno da Hasanbegovic ostane ministar.

VL
TT
tTony
03:01 20.09.2016.

Dok beskucnici prolaze bez hrane,starci bez medicine,mentalni bolesnici bez ljecenja,vojska sa losom opremom ,branitelji bez benificija ,drzava donira milione kuna za koje kakve udruge, manjine, koje ne rade za najbolje nacionalne interese drzave i sad se njih moli za porskuu vlade koje sad ovdje lud ko pametan?

VL
Avatar TucTuc
TucTuc
22:30 19.09.2016.

"ministra Hasanbegovica"! Opa Plenki, ipak! Bravo bravo!!!!!

VL
Avatar 123456
123456
10:24 20.09.2016.

Jutarnji je list iz tri izvora bliska vrhu stranke doznao kako Hasanbegović nije u kombinaciji za funkciju ministra kulture, ali razmišljaju kako bi mu mogli ponuditi neko drugo mjesto koje ne bi bilo u izvršnoj vlasti, ali bi bilo dovoljno utjecajno da se primiri desna struja unutar stranke te kako bi on mogao nastaviti graditi svoju političku poziciju. ---------------------------------------------------- Ako je ovo točno - zbogom i Plenkoviću i MOST-u!!!

VL
SO
Somelier
12:50 20.09.2016.

Čudi me da Plenković nešto ne poduzima pošto su mnogi portali već zapoćeli rušenje Hasanbegovića. Neki idu i tako daleko pa pišu da Hasanbegović provocira izbacivanje iz stranke. Bilo bi dobro da Plenković šta se tiće Hasanbegovića bude jasan i izričit . Hoće li Hasanbegović biti ministar kulture kako su birači odlučili ili će Pupovac kadrovirati u HDZ-u. Predstavnik mađarske, albanske, bosanske, crnogorske i još nekih manjina izjavili su da njima Hasanbegović ne smeta. Znači smeta samo Radinu i Pupovcu. Ako Plenković udari na Hasanbegovića znači da je udario na nas par desetaka tisuća koji smo glasali za Hasanbegovića.

VL
HR
hrvatska91
11:05 20.09.2016.

I bolje im je...

VL
AN
Android
11:17 20.09.2016.

Niste ni dostojni da ga spominjete.

VL
MI
misho32
07:36 20.09.2016.

Plenković je svim svojim potezima do sada oduševio hrvatsku javnost . Međutim sad se nalazi pred najvažnijim testom koji će pokazati da li je pravi držanik , kakvoga željno očekuje hrvatska javnost ili je marineta kao Sanader , koji nasnas je sve obmanuo.Vrlo brzo će to biti jasno , ako ne postavi Hasanbegovića za ministra i ako pristane na ucjene Mosta i prepusti im represivni aparat.

VL
CI
cinbenik
08:06 20.09.2016.

Budeli Hrvatska ponovo zrtva,tezgarenja za fotelje,imacemo jos goru i nenarodniju vlast.........Kakve veze ima sto je Hasanbegovic dobio 12000 glasova,pa Milanovic je dobio najvise pojedinacnih glasova,pa ga nitko neplanira u vladu.......Mandatar,znaci on bi bio taj koji odlucujue tko ce biti u i ovoj nenarodnoj vladi.......Znaci iz ovoga bi ponovo mogla izaci samo Hrvatska koja ce ponovo placati stetu za HDZe experimente......Ako je HDze dobio glasove,a jeste,onda Plenkovic nebi trebao vise voditi racuna samo o HDZeu,nego o citavoj Hrvatskoj,a Hrvatskoj je dobro nastetio jedan od najmladjih clanova HDZea u nenarodnoj vladi...Dok je zadovoljavao ipak mali dio biraca,nanijo je nesagledivu stetu Hrvatskoj i Hrvatima,no i dalje smo ostali u pacijoj skoli,kao i sa imamo presednicu,koja je poslije izbora i izbacivanje Franjinog Tita iz Titine vile ,a onda pocela hvaliti antifasizam,a kritizirati NDHa i fasizam..Nitko joj nije radio satore,dvije kolone........No i pored toga nije pridobila vise niti jednu drzavu koja bi se druzila na presednickom nivou......Postaveli ponovo u nazor vladi,nazor ministra kulture koji je dobio glasova,koliko bude na jednom nastupu turbo folk pjevaca iz Srbije,Hrvatska ce se morati ponovo braniti od medjunarodne izolacija i blokada,i cuditi se kako nas nitko nevoli jer eto nece nitko da nam prizna NDHa patnju,a oni po tko ZNA koji puta obecali omadjijanim to ispuniti.Na Plenkovicu je da odluci ili za korist Hrvatske,ili za stetu u nizu HDZea,za Hrvatsku.....

VL
JO
josipmacek
23:05 19.09.2016.

tek je tu misec dva i nevirujem mu više ništa možda i manje nego milanoviću

VL
HR
hromcan
23:10 19.09.2016.

Samo da možemo živijeti od svojih plača i molim vas NEMOJTE VIŠE KRASTI

VL
LE
LeonardS
06:14 20.09.2016.

Zar se opet izbjegava reforma pravosuđa ako se zna da je to rak rana ovoga društva, smatram da već sad bi se trebali oglasiti o toj točci !

VL
Avatar abredabre
abredabre
21:25 19.09.2016.

Plenko je zlato. Ima moju punu podršku.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:23 19.09.2016.

Plenki se mora konzultirati o takvim stvarima sa Bruxellexom.

VL
DU
Deleted user
06:47 20.09.2016.

Plenković je poslije sastanka s Mostom izjavio da ćemo imati veću Vladu i da će ministarstva voditi potpredsjednici. Znači premijer i dvadesetak potpredsjednika, bez ministara. Valjda zato jer su potpredsjednici štićene osobe, pratnja, ljudi u crnom...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.