Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik vlade

Plenković o prijetnjama: One su kontinuirane. Podcjenjivati prijetnje je neodgovorno, trebamo se osvijestiti

Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 20 godina Hrvatske zajednice županija u Opatiji
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
28.05.2023.
u 13:25

Porezna reforma ima za cilj povećanje plaća, posebno onih najnižih. Našli smo kako direktno povećati plaže onima s najnižim primanjima, kazao je Plenković novinarima na pitanje o kritikama oporbe

Premijer Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te drugi visoki državni i vojni dužnosnici sudjelovali su na svečanoj akademiji koja se održala u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” u Ministarstvu obrane. Premijer je potom dao izjavu za medije. Komentirao je poreznu reformu. 

Video: Premijer sa suradnicima položio vijence povodom Dana Hrvatske vojske

"Oporba kritizira ono što radimo. Porezna reforma ima za cilj povećanje plaća, posebno onih najnižih. Našli smo kako direktno povećati plaže onima s najnižim primanjima", kazao je Plenković.  "Ako jedna Vlada zna koliko je važno partnerstvo s lokalnim sredinama, onda je to naša Vlada. Njihovi prihodi su narasli za milijardu eura u našem mandatu. Nitko im nije ništa uzeo", rekao je premijer.  "Ta opaska da mi ne vodimo računa, to nije istina", dodao je. 

GALERIJA Naoružanje, vojna oprema i vježbe: Građani na Jarunu došli pogledati čime vojska raspolaže

Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 20 godina Hrvatske zajednice županija u Opatiji
1/44

"Možemo biti zadovoljni kako hrvatska policija djeluje", kazao je premijer o akciji primorsko-goranske policije.

VEZANI ČLANCI:

Novinare je zanimalo što je s prijetnjama njemu i članovima Vlade. "Prijetnje su kontinuirane. Ne treba ih podcjenjivati. Imamo neke koji to podcjenjuju. Podcjenjivati prijetnje je neodgovorno i smiješno. Trebamo se osvijestiti. Policija radi na tome", kazao je.

"Mi državu vodimo u pravom smjeru, prosječna plaća narasla je 50 posto. Minimalna plaća narasla je 69 posto. Izgradili smo Pelješki most..., nabrajao je Plenković što je napravila njegova Vlada. "S dolascima i noćenjima tijekom sezone bit ćete zatečeni", dodao je. 

Komentara 7

EJ
ejStef
15:57 28.05.2023.

Prijetnje treba znati procijeniti, te onda shodno tome djelovati... A što se tiče Milanovića, on je poplavu u Gunji usporedio s pucanjem cijevi u stanu, tako da mu procjene i usporedbe sigurno nisu jača strana...

LU
luftbrenzzer
17:52 28.05.2023.

Potencijali atentatori nisu tako pošteni kao Ukrajinci da javno obznanjuju kontra-ofenzivu (doduše bez točnog datuma) već podmuklo, šuteći snuju kako bi naudili AP-u i njegovoj poštenoj vladi .Upravo zato treba se bojati onih koji podmuklo šute. Na lajave pse jee dovoljno baciti kamen.

PR
propalismoFranjoskroz
15:14 28.05.2023.

Kaže lik koji je gurao teroriste s plinskim bocama na cestu da dođe na vlast ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije