Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković o 'ratu' s Milanovićem: Neka medije pune drugi. Hrelja? On nije naš žetončić

Andrej Plenković obrušio se na novinare i napustio konferenciju za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL
18.06.2021.
u 14:14

"Meni je kao predsjedniku Vlade bitno da očuvamo radna mjesta, da radimo na tome da uđemo u Schengen, da nam se ukinu vize za SAD, da se spoji Pelješki most... Radim ono za što su me birali građani, a ne bavim se trivijama i uvredama."

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade održao je presicu.

Plenković je ponovio da je interes za cijepljenje jako pao, nije zadovoljan tim trendom i još jednom je pozvao građane na cijepljenje.

Plenković je odbacio navode Radimira Čačića da je saborski zastupnik Silvano Hrelja žetončić HDZ-a. 

"Sramotno je tako nazivati saborske zastupnike", poručio je. 

Silvano Hrelja (HSU) dao je 77. glas u Saboru za rebalans državnog proračuna.

O Vrhovnom sudu

"Ako se ne izabere novi predsjednik, ako kandidatkinja ne prođe, ponovit će se procedura pa ćemo izabrati nekog drugog. Neće doći do pravne krize", rekao je Plenković.

O Milanoviću, pudlicama, lavovima...

"Meni je kao predsjedniku Vlade bitno da očuvamo radna mjesta, da radimo na tome da uđemo u Schengen, da nam se ukinu vize za SAD, da se spoji Pelješki most... Radim ono za što su me birali građani, a ne bavim se trivijama i uvredama."

O povlačenju iz medija

Posljednjih je dana premijer izbjegavao kamere, a kratku je izjavu nakon višednevne šutnje dao u četvrtak u Turskoj, gdje je komentirao sastanak s turskim predsjednikom Erdoganom. 

"Nijedan premijer nije bio ovoliko dostupan. Ne moram svaki dan govoriti. Nije došlo do promjene medijske taktike, jednostavno smo uzeli pauzu. Može vam i netko drugi puniti program", rekao je.

O spajanju srpskih i hrvatskih škola u Vukovaru

"Hrvatska ima nacionalne manjine i ona ih štiti, to su naši sugrađani, prijatelji, s nama su i bit će s nama. Jedna smo od rijetkih država u EU koja ima zastupljene manjine u nekom zastupničkom tijelu i tako će i ostati. To nije samo moj stav, nego i stav najviših tijela u HDZ-u. Nećemo uzimati u obzir one koji žele promijeniti naš odnos prema nacionalnim manjinama. Imamo model A, B i C. Manjine mogu po važećim propisima obrazovati se na svom jeziku."

Ključne riječi

Komentara 35

BU
burza
15:02 18.06.2021.

Svaka ti cast premjeru nemoj se spustati na njegovu razinu birtijasa to ga najvise boli kad ga se ignorira

SI
sisavac
14:49 18.06.2021.

čestitam na hrelji, lik je ipak pragmatičan, i ruka penzića u saboru znači da je ruka natalije martinčević, čačićeve služice, suvišna i da čačić s današnjim danom u hrvatskoj visokoj politici je mrtav. njegove ucjene završavaju, a ono što je on tražio od plenkija za tzv. programsku, projektnu podršku, jesu projekti koje država ionak gura već dulje vrijeme, brze ceste, pruge, na sjeveru hrvatske., i to ide svojim tijekom, u svim strateškim dokumentima su ti projekti, i čačić je tu nebitan. sad gledajmo kako će ovo pretvoriti u nešto što neće zvati porazom, već će pričati da je on i dalje dio koji podržava plenkovića u zamjenu za projekte koji njemu znače. bye, bye. hrelja... uz koga bi penzići trebali biti, ako ne uz vladajuće?!

Avatar jambo
jambo
15:20 18.06.2021.

Predsjednik je ulica, dno kace, nacionalna sramota..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije