Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković na Vladi: 'Pao je interes za cijepljenje, uložite svi napor da to popravimo'

Zagreb: Vlada RH predstavila nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa
Zeljko Lukunic/PIXSELL
18.06.2021.
u 12:39

Na dnevnom su redu i nacrti prijedloga zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji

Vlada RH danas je s početkom u 12:30 u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice održala 63. sjednicu. 

"Ono što smo uočili jest vrlo usporen tijek dinamike cijepljenja prvom dozom, pao je interes građana za cijepljenjem", rekao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković.

Kaže kako to nije dobro te, ako se trend nastavi, nećemo ostvariti 50 posto procijepljenih do 30. lipnja. Pozvao je građane da se cijepe.

"Nemojte oklijevati, cijeli svijet se cijepi. Hrvatska je turistička zemlja, cijepljenjem ćemo biti sigurnija zemlja za dolazak turista", kazao je Plenković.

Načelnik stožera za obnovu od potresa Tomo Medved kazao je da se provode aktivnosti kako bi se što prije uklonili objekti i sanirale posljedice potresa na Banovini. 

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da pada popunjenost kreveta COVID odjela. 

"Da bi se ovi povoljni trendovi nastavili, cijepljenje je najviše što možemo učiniti. Osim ljeta, dolaze i novi sojevi pa pozivam sve građane da odvoje malo vremena za primanje cjepiva", dodao je Beroš.

Premijer Plenković kazao je kako će, ako se građani ne zainteresiraju za cijepljenje, Hrvatska morati donirati veći broj doza cjepiva nego što je bilo u planu.

Nakon uvodnih informacija, Vlada je donijela Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata te izmjene Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji za koje je premijer naglasio da su iznimno važni te da se na njihovoj pripremi dugo radilo.

O SJEDNICI

Između ostalog, na dnevnom su redu i nacrti prijedloga zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Vlada će donijeti i prijedlog odluke o imenovanju članova hrvatskog izaslanstva u međudržavnom povjerenstvu za praćenje provedbe ugovora između Hrvatske i Slovenije, a vezanog za ulaganje, iskorištavanje i razgradnju Nuklearne elektrane Krško.

 

Komentara 44

RO
rotuutor
13:57 18.06.2021.

To je lako rijesiti,nisi cijepljen,nema javnog gledanja tekmi,nema kina,nema koncerta.Nisi cijepljen,ne mozes biti na radnom mjestu.Za cas bi bio manjak cjepiva.Amen.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:23 18.06.2021.

Uskoro onima koji se nisu cijepili slijedi kazna i sankcije. Možda i robija na 3 godine. Što kupujete unaprijed tolike količine cjepiva. koje će sada propasti. koliko ste potrošili na to cjepivo. Izvolite stvorit mobilne ekipe pa neka odlaze u kuće onih koji se nisu cijepili.

AN
anthropos
13:32 18.06.2021.

Nije čudo kad se vidi kako se olako postupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije