Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija za medije

Plenković o podrumu Frke Petešića: 'Hajka koja traje jedna je od glupljih pojava u medijskom prostoru'

Zagreb: Andrej Plenković obratio se medijima nakon video konferencije s predsjedništvom HDZ-a BiH
Robert Anic/PIXSELL
15.02.2022.
u 18:41

Za testiranje učenika i ukidanje samoizolacije, istaknuo je kako se sve bazira na povjerenju

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon Zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Uvodno je naveo kako će sutra biti predstavljene mjere za ublažavanje rasta cijena zbog poskupljenja energenata. 

- Bit će sveobuhvatne i dobre za građane i za gospodarstvo. Maksimalno će ublažiti rast cijena koji se očekuje od 1. travnja - kazao je. 

Upitan da komentira navode da je ministar Tomislav Ćorić sudjelovao u pogodovanju investitorima u aferi vjetroelektrane, odgovorio je: 

- Ministar Ćorić dao je izjavu. Tako su mali ficleki informacija da ne zaslužuju komentar, s moje strane naročito. Ne znam što je istina. Ministar Ćorić je dao izjavu, istraga je u tijeku. Tema je otvorena prije pet sati, on se tu pojavio za dva sata - kazao je. 

Osvrnuo se na adaptaciju podruma Zvonimira Frke Petešića. - Nisam bio u njegovom podrumu. Nadam se da će Državne nekretnine sve objasniti. Besramna orkestrirana hajka koja traje već mjesec dana jedna je od glupljih i iritantnijih pojava u medijskom internetskom prostoru - kazao je. 

Na pitanje smatra li da je to loše potrošen novac, odgovorio je da se treba obratiti Državnim nekretninama. 

Za testiranje učenika i ukidanje samoizolacije, istaknuo je kako se sve bazira na povjerenju. 

- Sve što radimo ide na to da djeca budu što više u školi. Sve se bazira na načelu povjerenja - kazao je.

Govoreći o koronavirusu, istaknuo je kako su u Hrvatskoj mjere bile vrlo blage. - Imate politikante koji čak žele organizirati referendum u zemlji koja ima najblaže mjere, osigurane su društvene aktivnosti, posao, rad, promet, škole... Ima ljudi kojima su i te velike restriktivne mjere previše, to je sve dio političke utakmice. Nema iznenađenja u stavu Ustavnog suda, sve što smo mi poduzimali radilo je za tim da pomogne građanima. Oni koji su imali znatno strože mjere, imali su i žešće reakcije. Mi smo to izbalansirali, ali ima par profitera politikanata koji ne rade ništa konstruktivno za hrvatske građane, nego samo rade političke prepreke normalnom funkcioniranju procesa - naveo je. 

Radimir Čačić kritizirao je ministra Banožića, a Plenković je ustvrdio kako su danas o tome razgovarali te kako se Čačić ispričao. 

- Banožić ima kao ministar proračun od 7,2 milijarde kuna, potpisao je Rafale, Bradleye. Volio bih da neki drugi koji su bili ministri obrane iza sebe kada vrijeme dođe imaju takva postignuća - rekao je premijer. 

Komentara 78

SU
sudrana
20:30 15.02.2022.

frka je prijavio lažno boravište, dobio veći stan nego mora, super brzo mu se renovirao stan nakon potresa, dobio je i preveliki stan i još k tome podrum koji mu se renovira....to su činjenice, jel lažem? okej nisu neke afere, ali to je istina....

DU
Deleted user
19:26 15.02.2022.

sve mi se čini da idemo kroz hipotetski scenarij što bi se dogodilo sa sanaderom da je rekao da se neće mirno maknuti kad su mu predložili

Avatar R & I
R & I
19:20 15.02.2022.

HDZ-e je zavladao Hrvatskom i od države napravio kriminalnu organizaciju poput Cosa Nostre.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije