Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNO VIJEĆE HDZ-A

Plenković o negodovanju zbog ograničenja cijena goriva: 'Nisu to slabašne kompanije'

Zagreb: Andrej Plenkovic dao izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
18.10.2021.
u 18:49

- Bučati u oporbi je jedno, a donositi odluke deseto. Naučit će kroz mandat - kazao je Plenković komentirajući Tomaševićevo kršenje predizbornih obećanja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a poručio je da su se svi složili s izjavom koju je ranije dao vezano uz presudu Vrhovnog suda Ivi Sanaderu i HDZ-u. Također je dodao i da su svi podržali odluku o ograničenju maloprodajne cijene benzina i dizela.

Vezano uz negodovanja zbog ograničenja cijena premium goriva, Plenković je kazao da su primili na znanje tu informaciju.

- Nisu to slabašne kompanije da ne mogu podnijeti na svojim leđima to mjesec dana. Ne vidimo da će se nekome od njih dogoditi nešto značajno zbog toga u tih 30 dana - dodao je.

Na pitanje je li Tomašević pregazio jedno od temeljnih obećanja ugovorivši posao s tvrtkom Petra Pripuza, odgovorio je da se to mora njega pitati.

- Mislim da ta cijela platforma svaki dan shvaća što znači transformirati se iz NGO-a u vodeću stranku. Bučati u oporbi je jedno, a donositi odluke deseto. Naučit će kroz mandat. Mi ćemo Zagreb pomagati u svim aspektima, a gradska vlast neka objašnjava zašto neka obećanja ne može ispuniti - rekao je.

Komentirajući prošlotjedni bojkot oporbe u Saboru, kazao je:

- To sam već nazvao događanjem naroda, cirkusom, koji su na valu zbivanju prošlog tjedna, homogenizacija, ljubav, jedinstvo, privrženost između Hasanbegovića i Benčić, između Grmoje i Hajdukovića ili između Grbina i Puljak, to je jedna ljubav koja cvate i razvija se. Mi im želimo svu sreću u toj zaljubljenosti. Mislim da je današnji treći sastanak Odbora za medije prošao dobro. Očekujem raspravu sutra. Hoćemo li biti svjedoci nekog "filibusteringa", vidjet ćemo - rekao je Plenković.

Dodao je da je Šveb imao najbolji program i ideje te da se ne vidi što ih muči i što se iza toga krije. 

Upitan za komentar izjava Krunoslava Olujića vezano uz izbor Dobronića, Plenković je kazao:

- On je fantastičan, inače je briljantan pravnik i političar. Kako on zna da Dobronić nije bio moj kandidat. Jesmo li ga podržali? Čovjek je od integriteta, ima potreban kvalifikacije. On je moj Jelšanin. Ne mogu biti nikako protiv - poručio je.

 

Ključne riječi

Komentara 28

LE
Lezerni
19:23 18.10.2021.

Prebacio je Plenkovic teret smanjenja cijena na naftne firme, koje imaju udjel 30% u cijeni litre goriva, a drzava koja ima cak 60% u cijeni litre goriva se pravi grbava i jos vrijedja te tvrtke, a da joj na pamet ne pada smanjiti svoje harace u cijeni goriva!

NL
nenad.levar
00:50 19.10.2021.

Genije Plenkoje oni da se odreknu dijela od 1 kn'dobiti'a Ti i Vlada se ne zelite odreci trosarine od 6 kn'da li ste realni i normalni????

SH
Shadow_
19:40 18.10.2021.

Jel on ispunio svoje obećanje i kupio INU...hmmm da je, možda bi onda mogao i određivati cijene goriva? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije