Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Slunju

Plenković o Milanoviću: Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti nego da izmišlja konstrukcije

Potpisivanje ugovora za izgradnju vodovodnih sustava u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
02.06.2020.
u 18:27

Andrej Plenković bio je danas u Slunju gdje je potpisan ugovor o izgradnji vodoopskrbnih i vodozaštitnih sustava na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Slunj, obišao Rastoke gdje se uređuje šetnica u sklopu projekta 'Susret s rijekom' i nazočio potpisivanju šest ugovora sa šest jedinica lokalne samouprave u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji vezane za projekte u sektoru vodoopskrbe.  

Potpisano je šest ugovora koji obuhvaćaju Slunj, Cetingrad, Topusko, Jasenovac i Generalski Stol. Ukupna vrijednost projekata iznosi 43,72 milijuna kuna bez PDV-a, a Hrvatske vode su u 2020. godini osigurale 14,93 milijuna kuna za izgradnju vodoopskrbnih sustava na navedenim područjima.

U Slunju je kazao da je riječ o iznimno važnim projektima Vlade, Hrvatskih voda i lokalne samouprave za bolji život i ravnomjerni razvoj svih u zemlji. Komentirao je i izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je je njegovu poruku DORH-u i policiji da istragu oko nezakonitosti u Rijeci vezane uz javnu nabavu za tribine u sklopu projekta Rijeka-EU prijestolnica kulture, usmjeren i istražuju istim mjerilima kao i slučaj vjetroelektrana, nazvao pozivom na linč.  

- On ima jako zanimljive, logičke konstrukcije. Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti kao predsjednik Republike nego da izmišlja konstrukcije koje ne stoje. Ta moja izjava nikako nije utjecaj na pravosuđe, samo treba imati ista mjerila prema svima - kazao je premijer Plenković. Komentirao je i izjavu Vojka Obersnela da nema SDP-ovaca koji su sudjelovali u javnoj nabavci kada je riječ o slučaju EPK u Rijeci.

- Neka istraže oni koji su za to nadležni tko je bio u javnoj nabavi - samo je kratko dodao. Upitan jeli ovom aferom poljuljana pozicija ministra Tomislava Ćorića i je li im postao 'uteg', premijer je kroz šalu rekao da je ministar lagan,misleći na težinu.

- Pozicija ministra nije poljuljana, Tomislav Ćorić će biti na listi u 7. izbornoj jedinici na izborima - dodao je primjer.

Upravo u Karlovcu, u srcu 7. izborne jedinice ministar Ćorić i premijer Plenković bili su na sjednici županijskog HDZ-a.

-  U Karlovačkoj je županiji jedna od najsnažnijih stranačkih organizacija gdje HDZ uvijek ima veliku podršku birača. Na parlamentarnim izborima očekujem da obnovimo povjerenje hrvatskih birača s obzirom na postignuća koja ova Vlada ima, posebno kada je u pitanju upravljanje u krizama poput COVID krize, ali i u međunarodnim financijskim institucijama. Liste za izbori će HDZ usuglasiti 15. lipnja - kazao je Plenković.

Komentirao je izjavu Davora Bernardića da on i HDZ ne bi trebali upirati prstom u nikoga dok 'ne počiste' u svom dvorištu'.

- Što se toga tiče,  HDZ se bori protov korupcije, vidjeli ste kako smo brzo reagirali na razini Vlade i stranke. Što se nas tiče sve sporno otklanjamo sa horizonta HDZ-a - dodao je premijer Plenković u Karlovcu.

Ključne riječi

Komentara 11

GY
Gogo_Yubari
19:46 02.06.2020.

Uvijek se nadu oni koji tvrde kako vlada ne radi nista, a novi projekti i planovi razvoja potpisuju se na dnevnoj razini kao i do sad.

TL
Tomo_Loborski
19:48 02.06.2020.

Veliki dio tih projekata je sufinanciran je sredstvima Europske Unije koje je ispregovaralo nase izaslanstvo

RI
rimac444
23:12 02.06.2020.

Prva točka novog sazive Hrvatskog sabora treba biti opoziv Milnovića sa mjesta predsjednka, jer je sramota za tu funkciju na koju je došao prevarom komunjarskih medija i prevaranata kao što je škoro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije