Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ

'Jedini problem koji je mogao nastati u radu Markića je bilo u doba kada je Milanović bio premijer'

Zagreb: Premijer Plenković dao je izjavu za medije nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 18:56

Što se tiče imenovanja šefa DORH-a, Markić tu nema nikakvu zadaću, a što se tiče otvorenih pitanja, oni se mogu vezati samo uz vrijeme kada je Milanović bio premijer, poručio je Plenković, govoreći o dogovorima oko novog ravnatelja SOA-e

Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije ovog četvrtka nakon što je službeno potvrđen novi načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid. Kundid će tako u narednom razdoblju naslijediti Roberta Hranja, što je pitanje oko kojeg se nisu vodile raspraveno u poslijepodnevnim satima stiglo je novo priopćenje s Pantovčaka koje naslućuje kako će imenovanje novog čelnika SOA-e biti temelj za nove političke razmirice. 

- Vjerujemo da Kundid sa svojim kvalitetima može odgovarati izazovu vremena u kojima se nalazimo. Vlada je svjesna globalnih okolnosti, u vremenu kada Rusija već tri godine vodi brutalan rat u Ukrajini, u vremenu kada moramo voditi računa u stabilnosti jugoistoka Europe, rata u Izraelu... - poručio je Plenković ovog četvrtka pa dodao kako je u sve to vrijeme omogućen veći proračun za vojsku te je osigurana nova oprema. 

Plenković se potom osvrnuo i na pitanje imenovanja ravnatelja SOA-e, čiju funkciju trenutno obnaša Daniel Markić. Milanović je, podsjetimo, ranije objavio priopćenje kojim je poručio kako novi kandidat ''nije dogovoren''.

- Ja nisam primijetio dosada, a Markić je na dužnosti skoro osam godina, da je postojao problem u funkcioniranju SOA-e, niti da je bio artikuliran od strane predsjednika. Problem je nastao nedavno, u proceduri za koju predsjednik nije uopće nadležan, i očito je iz ove komunikacije da on izražava neke rezerve. Što se tiče imenovanja šefa DORH-a, Markić tu nema nikakvu zadaću, a što se tiče otvorenih pitanja, oni se mogu vezati samo uz vrijeme kada je Milanović bio premijer - dodao je o imenovanju Markića. 

POVEZANI ČLANCI:

Milanović traži i analizu u slučaju eventualnog nepostupanja SOA-e u slučaju imenovanja novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića. 

- O tome ne znamo ništa. Nema ultimatuma, ako postoji problem, to je iz doba kada je Milanović bio premijer. Zašto bismo mi radili analizu? Vlada je radila sve po zakonu, a sve što je Milanović tražio od SOA-e je i dobio. Vidi li on problem iz stvarnih razloga, ili su to politički razlozi... Dovoljno pratite politiku da to vidite - poručio je Plenković novinarima.

Komentara 4

Avatar Crni labud
Crni labud
18:55 29.02.2024.

SOA ne radi dobro. I to je činjenica. Nije predvidjela ni spriječila ništa. Niti slom Agrokora niti kriminal u Ini ni najezdu migranata. O porastu trgovine narkoticima ne treba ni govoriti. Sve što stvarno ugrožava nacionalnu sigurnost prolazi kroz njihov propusni sigurnosni sustav. Služe samo Vujnovcu i unutarpolitičkim razračunavanjima.

DU
Deleted user
07:15 01.03.2024.

Kod nas ništa ne funkcionira, odnosno sve je korumpirano, kako je moguće da SOA nije znala da HDZ namjerava veleizdajno predati upravljačka prava MOL-u premda je imao manje dionica? Hrvatska je prodana, izručena na pladnju, oteta od građana, sve ali baš sve se gura velikim igračima, gašenje OPG-ova i dovođenje Ukrajinaca sa piletinom, komasacija poljoprivrednog zemljišta radi okrupnjavanja, omogućavanje strancima kupovinu poljoprivrednog zemljišta, koncesija na pomorsko dobro, olakšice za hotele, povećanje paušala za apartmane...shvaćate oni ne žele da vi imate išta, nego samo 200 njih...YU DE ZE!

DU
Deleted user
13:27 01.03.2024.

Zoki Izdrži!!nedaj da nas maknu iz regiona .45 godina to je nasa godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije