Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA GODINA VLADE

Plenković o istražnom povjerenstvu: 'Naše su ruke čiste'

Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
18.10.2017.
u 08:40

Na pitanje hoće li istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenković je kazao: 'Naše su ruke čiste'.

Premijer Andrej Plenković danas će u Saboru podnijeti izvješće o radu Vlade u prvoj godini mandata, a prije toga gostovao je u emisiji Hrvatskoga radija A sada Vlada.

- Vrijeme leti. Bilo je izuzetno puno zbivanja. Brojne su aktivnosti koje smo obavili. Za mene je bilo važno da smo se uhvatili u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost - kazao je Plenković.

Rekao je kako im je kriza u Agrokoru stigla neplanirano.

- Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni. Kad smo dobili informacije od Moody'sa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu - rekao je Plenković i dodao kako tako veliku kompaniju nisu mogli 'prepustiti nekontroliranom procesu'.

- Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami - rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenković je kazao: 'Naše su ruke čiste'.

Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga o pitanjima kojima se bavi - povjerenstvo mora prestati s radom. Rekao je kako je to pravno jasno te da 'nema prostora za nekakve interpretacije'.

Najavio je i kako će Vlada na današnjoj sjednici odbiti inicijativu za ostavku ministrice Nade Murganić te da ona ima puno povjerenje. Rekao je i da ne vidi nikakav razlog za nekakve rekonstrukcije Vlade.

Komentara 8

Avatar krile11
krile11
09:40 18.10.2017.

Za promjenu malo , lažljivac i demagog

CO
Comediadivina
09:54 18.10.2017.

Laže!! Kako bi Premijer rekao "mogu što hoću", zašto i ne bi, kada se mi nikada ne bunimo, pokrali nas, potplatili ili porobili, mi ništa! . Gledali su kako se Todorići razmeću u luksuzu na grbači izrabljivanih radnika. Svi su sve znali, od banaka u HR koje su odavno prestale financirati Todorića, dobavljača kojima se jedva plaćalo, preko HNB-a i Rohatinskog , HABOR-a , Porezne uprave koja godinama nije bila u nadzoru u Agrokoru, zna revizor, zna svaki ministar financija do sada, sve do Marića, koji je itekako dobro upoznat sa cijelom situacijom.

ZA
zazidje
08:49 18.10.2017.

I moje ruke su čiste,, jedino imam malo putra na glavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije