Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Janaf

Plenković o istrazi: Nije ovdje bilo curenja informacija kao u slučaju SMS i Josipe Rimac

Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
29.09.2020.
u 13:55

Na pitanje o izlasku Josipe Rimac iz pritvora kaže da ga to ne brine, dok je na pitanje o navodnoj smjeni ministra Ćorića kazao: "Prva vijest!"

Novinari su premijera Andreja Plenkovića prilikom posjeta brodogradilištu 3. maj u Rijeci pitali o aktualnim političkim zbivanjima, između ostalog i o istrazi u aferi Janaf i curenju informacija.

"Ja, koliko vidim, nije ovdje bilo curenja informacija kao u slučajevima otprije, kao u slučaju SMS, kao i u slučaju Josipe Rimac. Ja ne znam otkud cure informacije, ne cure informacije. Svakako ne cure od onoga tko o tome ne zna ništa", rekao je premijer. "Ovdje je to bilo jako dobro organizirano od policije, odnosno USKOK-a i DORH-a", rekao je Plenković.

Video: Trgovina grobovima na Mirogoju: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

Na pitanje o izlasku Josipe Rimac iz pritvora kaže da ga to ne brine, dok je na pitanje o navodnoj smjeni ministra Ćorića kazao: "Prva vijest."

Na pitanje o tome je li Sandra Zeljko o aferi Dnevnice sve rekla njemu i Božinoviću, Plenković je rekao: "Kada se pojavila afera Dnevnice, bilo je to vrijeme Milanovićeve Vlade. Zeljko ostaje u šoku, ispričala nam je što je, rekli smo joj da se posavjetuje s odvjetnicima i onda je odjednom prestala dolaziti na posao", kazao je Plenković.

"Naš je stav da bi sami akteri u BiH, i institucije i stranke, trebali iznjedriti izborni zakon koji će onemogućiti situaciju koju imamo danas, da jedan narod osjeća kako su stvari nepravedne", rekao je Plenković o sastanku s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar manjejeviše
manjejeviše
14:22 29.09.2020.

A tko je mogao znati da će Sanjica Zoku toliko izgladnjivati da će jadan morati svratiti u klub pojesti ostatke ribe na stolu pa je sada ljut što je supruga to doznala i slijedi mu breefing kod kuće !

DD
ddh
14:16 29.09.2020.

Sve sto je Premijer imao za reci, je vec davno rekao. A rekao je, da Vlada i on postivaju trodiobu vlasti, da su DORH i USKOK samostalni u svojim odlukama, da Vlada i on postuju odredbe ZKP-a u svezi sa tajnoscu izvida. Rekao je i osudio je curenje informacija o postupku koje su tajne i da ocekuje, da ce nadlezne institucije to istraziti. Zato su ta pitanja t.zv. "novinara o istim temama smijesna i podmukla. Svi pokusaji tih "novinara" da uvuku Premijera u ta "aferu" su dokaz licemjerja i podmuklosti tih istih. A ti skoro histericni pokusaji uvuci i Premijera u tu pricu i izvuci Milanovica koji je do lakata tu umijesan su dosad pali u vodu. A tako ce biti i i buducnosti.

ŠN
šnicl
14:22 29.09.2020.

Svima je cilj Plenkija prikazati kao muljatora ,ali on je jedan od rijetkih koji je skroz cist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije