Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT MLADIĆA

Plenković: Inspekcija će utvrditi okolnosti smrti mladića u Zaprešiću te u Jastrebarskom

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
14.08.2018.
u 19:33

Dodao je da će predstavnicima lokalnih vlasti raditi na poboljšanju sustava hitne pomoći.

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u utorak izjavio da će inspekcija utvrditi okolnosti smrti mladića u Zaprešiću i muškarca u Jastrebarskom, izrazivši žaljenje i sućut obiteljima zbog ta dva, kako je rekao, nesretna slučaja.

"Ono što očekujem, a bio sam u kontaktu i s ministrom (Milanom) Kujundžićem je da inspekcija Ministarstva zdravstva temeljito utvrdi sve okolnosti ovih slučajeva a nakon toga ćemo moći donositi neke kvalificiranije sudove ovom konkretnom predmetu," rekao je Plenković u Hvaru odgovarajući na novinarski upit hoće li smijeniti ministra zdravstva Kujundžića, što neki traže tvrdeći da je sustav Hitne pomoći loš i da ministar snosi odgovornost za to.

Što se tiče uopće funkcioniranja hitne medicine, Plenković smatra kako "uvijek možemo unaprjeđivati taj sustav." 

"Ovakva situacija daje nam sada zadaću da vidimo što možemo kao Vlada i naravno kao Ministarstvo (zdravstva), ali ipak u jednoj podjeli nadležnosti sa županijama i jedinicama lokalne samouprave učiniti da medicinske službe budu što brže na usluzi građanima koji trebaju pomoć," kazao je Plenković.

Saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista i predsjednica daborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja Linić je zbog tragične smrti mladića u Zaprešiću koji nije dobio pravodobnu Hitnu medicinsku pomoć premijera Andreja Plenkovića pozvala da smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića zbog "nečinjenja i ignorancije u hrvatskom zdravstvu“.

U nedjelju je na ulici u Zaprešiću pozlilo 22-godišnjem Matteu Ružiću, kojemu je u pomoć prvo stigao tim Hitne medicinske pomoći bez liječnika, budući da je tim s liječnikom bio na intervenciji u Jastrebarskom. Tim s liječnikom stigao je 27 minuta nakon poziva, no mladić je nažalost preminuo. U isto vrijeme je u Jastrebarskom umro muškarac.

Građani u Zaprešiću zapalili svijeće ispred zgrade poglavarstva:

Osvnuo se i na slučaj dvojice stradalih migranata.

- Meni je izuzetno žao što je došlo do slučaja. Nismo jedina zemlja gdje se oni koji se bave krijumčarenjem ljudi koriste brdovitim i šumovitim terenom... Hrvatska će policija učiniti sve da spriječi nezakonite migracije, poručio je Plenković.

Andrej Plenković
1/8

 

Komentara 25

ST
stefj
17:52 14.08.2018.

A što će inspekcija naći, da je sve bilo po propisima... Ovo je političko, a ne proceduralno pitanje. Izdvajamo ogromne novce za zdravstvo, sada taj izdatak još značajno raste s novom "reformom". Uz sve to nitko nema snage, volje i znanja napraviti jednu ozbiljnu reformu i postaviti cijeli sustav na noge... Svake godine je sve gore, a sve više novca se baca u tu rupu bez dna. Nema tih novaca koji mogu održati ovakav loše napravljen sustav...

DU
Deleted user
20:59 14.08.2018.

Plenkicka naredi kujundzicu da dodje na sprovod momku....vazniji je posljednji ispracaj momka nego kusanje janjetine. a dje je predsjednica kgk ona ce se javiti za 5 dana sa velikim mislima jer ona misli iz pr....

Avatar Toni Broo
Toni Broo
19:02 14.08.2018.

Ovaj sustav rada Hitne pomoći je na snazi od 2011-te godine, ovakvih smrtnih slučajeva (nažalost) je bilo i prije, ali zanimljivo da se zbog sličnih smrtnih slučajeva od 2011. do 2015. nije radio ovakav pritisak na bivše ministre. U ovojvojj državi se stalno provodi selektivni linč i mnogi društveni problemi otkrivaju kako je koja stranka na vlasti. Očito su mediji, pojedini politički akteri i njihovi trolovi zbog ostvarivanja svojih političkih ciljeva i dnevnopolitičkih poena doslovce spremni i preko leševa gaziti. Hrvatska je postala zbog medija država horor u kojoj ništa nije sveto i u kojoj iznad leševa nedužnih kruže jata razno raznih lešinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije