Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE HDZ-A

Plenković odgovorio Milanoviću: 'Nastavlja voditi halucinirajuću politiku...'

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
27.02.2024.
u 17:47

"Na inovativan način pomogli smo građanima da od svojih novaca imaju veće prinose, a isto tako, sve mjere djeluju antiinflatorno", rekao je Plenković o trezorskim zapisima

Premijer Andrej Plenković obratio se medijima po završetku sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a. Uvodno je istaknuo kako je došlo do "povijesnog povećanja plaća" za vojsku i policiju te kako je u petak održan sastanak s predstavnicima sudaca. Osvrnuo se i na rast BDP-a te kazao: "Posebno je ohrabrujuće da su prognoze Vlade bile u decimalu precizne".

Plenković se osvrnuo na izdavanje trezorskih zapisa te istaknuo: "Još jednom veliko iskazanje povjerenje u smjer politike koje vodimo i u državne financije. Na inovativan način pomogli smo građanima da od svojih novaca imaju veće prinose, a isto tako, sve mjere djeluju antiinflatorno".  

"Što se tiče političkih tema, raspravili smo tu opću klimu u Hrvatskoj. Danas smo gledali praktički natjecanje oporbe tko će više žmiriti i ignorirati rast BPD-a. To za njih nije tema, pretpostavljam jer je rast BDP-a jako visok i dobar, a sigurno nije do njih. Vidim da je Milanović komentirao jučerašnji sastanak u Parizu kojeg je organizirao Macron. Ja razumijem da nije lako kad nekome prođe mandat, a nitko ga ne zove pa ne zna što se zbiva niti je relevantan. Nastavlja voditi halucinirajuću politiku koja nije utemeljena na bilo kakvoj činjenici", rekao je Plenković. 

GALERIJA Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva stranke
1/10

"Pozicija Hrvatske, kada je riječ o Ukrajini, za razliku od Milanovića i njegovih jataka, je velika i snažna solidarnost, osuda ruske agresije, osuda kršenja međunarodnog prava", dodao je. 

"Svaki put dodatno smo iznenađeni očajem, lažnom kreacijom, izmišljanjem i napadom na druge, u ovom slučaju na Vladu. Politika Hrvatske kao države, isključivo zahvaljujući Vladi, uživa respekt naših saveznika i partnera. Sigurno ne radi njega i njemu sličnih", kaže Plenković. Na pitanje koji će biti stav oko slanja vojnika u Ukrajinu ako sa saveznicima dođe do tog razgovora, Plenković je rekao: "Ta se tema uopće nije otvorila". 

VEZANI ČLANCI:

Upitan je i je li netko od lidera spomenuo da bi na to bio spreman. "Nije na meni da otkrivam tko je što govorio. Razgovaralo se o nizu temu. Mnoge zemlje smatraju da trebamo na višu razinu dignuti napore podrške Ukrajini s obzirom da agresija ne staje", kaže.

Vezano uz slučaj s Ministarstvom kulture, napomenuo je kako je nedvojbeno utvrđeno da su korištena nacionalna sredstva. "Naša je pozicija čvrsta, stabilna i neće se promijeniti. Svatko treba u okviru svojih nadležnosti raditi ono što mu po zakonu pripada. Sve mora biti u skladu sa zakonom. To vam je isto kao Milanovićeva laž da smo nudili hrvatske vojnike Ukrajini. Ako nisi nadležan, daj onome koji je nadležan. Samo u okviru zakona", rekao je premijer.   

Upitan da komentira osnivanje stranke Ivice Todorića, Plenković tvrdi: "Nisam uopće to ispratio. Nisam vidio. Želim mu puno uspjeha".  

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Crni labud
Crni labud
18:16 27.02.2024.

Veće prinose od čega? Od inflacije sigurno ne. Nisu ni od nvidie, ni od crobexa niti od bitcona... Možda veće samo od čarapa i madraca.

O2
Ožujak.2023
18:30 27.02.2024.

E moj Plenki, Milanović je avion za tebe! Kad bi ti samo razumio o čemu on govori!! Hrvati od tebe to više niti ne očekuju. Već smo se navikli na tvoju nesposobnost!!

EJ
ejStef
18:09 27.02.2024.

Ah, kaže Plenković da su sve mjere antiinflatorne... Nema veće proinflatorne mjere nego povećanje plaća u javnim strukturama i to bez ikakve druge reforme. To je čisto davanje više novaca za istu, zapravo za manju, produktivnost... Ljudi sigurno neće vidjeti apsolutno nikakav pomak u sudaru s bilo čime u javnom sektoru, niti će sada porasti kvaliteta usluge, brzina ili bilo što drugo. Nisu vidjeli niti svaki put do sada, neće niti ovaj, bit će samo još gore...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije