Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božić u katedrali

Plenković nakon mise: 'Vjernici su došli u okviru svih epidemioloških preporuka'

Zagreb: Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković dolaze na božićnu misu u katedralu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/11
25.12.2020.
u 12:31

Nadamo se da ćemo uz cjepivo premostiti sve probleme koje smo imali, ustvrdio je premijer

Nakon božićne mise u zagrebačkoj katedrali, premijer Andrej Plenković obratio se javnosti te svima, za početak, čestitao Božić.  

"Blagdan obilježavamo u posebnim okolnostima. Suosjećamo sa svima onima koji su izgubili svoje najmilije tijekom ove pandemije. Nadamo se da ćemo uz cjepivo premostiti sve probleme koje smo imali. Mjere su poštivane, boravak je jedna simbolična poruka. Vjernici su došli u okviru svih epidemioloških preporuka. Sve se ovdje poštovalo", rekao je premijer, prenose 24sata

VIDEO Božićno misno slavlje u zagrebačkoj katedrali: Plenković i Jandroković došli na misu

Misu u zagrebačkoj katedrali predvodio je kardinal Josip Bozanić, a osim Plenkovića, njoj su prisustvovali i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji se obratio medijima prije početka misnog slavlja. 

Katedrala je stradala u potresu te je misa održana u predvorju, dok se u ostatku nalaze skele. Broj vjernika bio je ograničen, a njih oko 50 pratilo je misno slavlje ispred katedrale gdje su zbog njih bili postavljeni zvučnici. 

Zagreb: Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković dolaze na božićnu misu u katedralu
1/11
Ključne riječi

Komentara 45

DU
Deleted user
13:36 25.12.2020.

Svim ljudima dobre volje, redakciji, komentatorima sretne Božićne i Novogodišnje blagdane, sa željom da se riješimo svih napasti poput korona virusa i da počnemo normalno živjeti.

Avatar prahrvat
prahrvat
12:56 25.12.2020.

pravi vjernici nisu ravnozemljaši. takva vrsta ograničenosti primjerenija je vjeri u komunizam. ima ih koliko hoćete. čestit božić svima

RI
rimac444
15:29 25.12.2020.

Sretan Božić premijeru, predsjedniku Hrvatskog sabora i svim ljudima dobre volje. Lijepo je što su najviši predstavnici hrvatskog naroda u ime svih građana koje predstavljaju posjetili matičnu crkvu Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije