Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spajanje sjevera i juga

Plenković na obljetnici VRO Maslenica: Njihova žrtva trajno će se pamtiti u cijelom hrvatskom narodu

Zadar: Svečana akademija povodom 30. obljetnice VRO Maslenica
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/5
21.01.2023.
u 14:26

To je bila jedna od najvažnijih operacija u Domovinskom ratu. Osigurana je poveznica između juga i sjevera Hrvatske, poručio je premijer

Premijer Andrej Plenković obratio se okupljenima na svečanoj akademiji povodom 30. obljetnice VRO Maslenica

"To je bila jedna od najvažnijih operacija u Domovinskom ratu. Osigurana je poveznica između juga i sjevera Hrvatske. Prisjećamo se 19 poginulih pripadnika i svih 127 hrvatskih branitelja. Njihova žrtva trajno će se pamtiti u cijelom hrvatskom narodu. Hrvatska država pokazala je da ima snagu osloboditi svoj teritorij", kazao je premijer.

"Sve ovo što ostvarujemo dugujemo ljudima koji su tada dali najviše", dodao je Plenković. 

"Vojska, policija i hrvatski branitelji su temelj hrvatske države, stoga i Vlada ne samo u godinama iza nas, već i u godinama ispred davat će pozornost svim važnim datumima, vodit će brigu o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima kako je radila ido sada", kazao je.

"Izdvajamo najviše sredstava za obranu, moderniziramo hrvatsku vojsku", dodao je. 

"Na tlu Europe bjesni najveći rat od Drugog svjetskog rata, Ukrajina ima ogromne žrtve, milijuni ljudi su izbjegli, a posljedice invazije Rusije na Ukrajinu osjećaju svi globalno", kazao je.

"Kao narod i kao Vlada bili smo vrlo jasni od 24. veljače. Osudili smo agresiju i podržali smo žrtvu i to govorim upravo s poveznicom iz devedesetih kada je Hrvatska bila žrtva, i kada nije imala ovakvu potporu kakvu ima Ukrajina ima danas", dodao je.

"Važno je da promislimo kako bi to bilo danas ne iskazati solidarnost s Ukrajinom", dodao je premijer. 

Video: Domovinski rat - VRO Maslenica - 3. gbr Kašić

Komentara 18

GO
goran2hr
16:02 21.01.2023.

Čovjek koji se nije želio uključiti u obranu Hrvatske, pa čak niti učlaniti u Tuđmanov HDZ danas prlja uspomenu na "Maslenicu" pričom o Ukrajini s kojom je očito opsjednut. Nije to mogao makar jedan dan prešutiti. Kada se svega tako fino sjeća, pa što nije rekao tko je vojnom prijetnjom zaustavio akciju "Maslenica"? A to nisu bili Rusi nego netko drugi.

MA
mate30
21:32 21.01.2023.

Koji licemjer. Pojavi se na proslavi, reče par fraza. Kad se vrati u ZG onda nastavi po starom, kako Pupi kaže.

XA
xaron
02:48 22.01.2023.

A gdje si ti tada bio Plenky? O tome ne govoriš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije