Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U POŽEGI

Plenković: Obnova od potresa Paladinov je prioritet, ostalo su njegove privatne stvari

Andrej Plenković posjetio Požegu i sastao se sa županicom i gradonačelnikom
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
12.04.2022.
u 12:45

Uoči sjednice premijer Plenković sastao se sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem

U povodu obilježavanja Dana Požeško-slavonske županije predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Požegi.

Uoči sjednice premijer Plenković sastao se sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić i požeškim gradonačelnikom Željkom Glavićem. Uz predsjednika Vlade na obilježavanju je sudjelovao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Na sjednici su bila uručena priznanja županijskim laureatima.

– Čestitam još jednom 29. obljetnicu Dana Požeško-slavonske županije, u govoru sam istaknuo koliko je važna tradicija i doprinos županije, uloga branitelja u Domovinskom ratu... Vrlo je dinamičan njen doprinos kroz projekte u Slavoniji. Nedavno je ovdje bio i ministar Butković koji je govorio o projektu autoceste u sljedećem razdoblju. Također, bitno je da smo prošle godine u vrijeme nepogode reagirali brzo i dali potporu od skoro 70 milijuna kuna – kazao je na početku. 

Komentirao je slučaj zaposlenica tvornice Orljava koje najavljuju štrajk jer ne mogu dobiti otpremnine. 

– Preko Agencije isplatili smo plaće, a pokušat ćemo pomoći da se ostvare i prava – kazao je.

Premijer Andrej Plenković uvjeren je da će s predstavnicima zaposlenih u državnim i javnim službama biti postignut dogovor o plaćama.

– Mislimo da će se u dijalogu nakon Uskrsa pronaći rješenje s kojim ćemo svi biti zadovoljni. Nije to stvar samo dobre volje, stvar je cijelog konteksta. Bilo bi dobro da se to malo osvijesti – kazao je. 

Jako cijenim iskustvo sindikata za sve teme, a što se tiče politike plaće, podsjetio bih da smo u mandatu povećali plaće po različitim sektorima ukupno između 25 i 45 posto. Sutra će se sastati sindikati s ministrom Aladrovićem, nemojmo podlijeći pritisku – kazao je. Osvrnuo se i na inflaciju

– Nismo mi više u vremenu dogovorne ekonomije pa da dođe velika država i kaže da će to koštati toliko i toliko. Vrijeme je tako, zato smo izašli s paketom mjera, a vlada je ponovno smanjivala PDV, to je dio društvene odgovornosti i da oni koji stavljaju stvari na police daju svoj doprinos. Nismo jedini akteri na slobodnom tržištu - kazao je. 

Komentirao je i ministra Paladinu te potencijalne malverzacije oko njegove imovine koje se pojavljuju u medijima.  

– Sve što se tiče njegove imovine, to on mora objašnjavati. Ne možete ostaviti u eteru kuloarske teze. Čija je teza da se radi o ucjeni? To su nebulozne teze. On neka objašnjava svoju imovinu, a ima zadaću, kao netko tko se bavio pitanjima iz domene graditeljstva, da ubrza obnovu. Obnova je prioritet, a ovo su njegove privatne stvari. Da bilo koga stavim, bit će na rendgenu, to je uobičajeno – kazao je. 

>> VIDEO Plenković komentirao aktualnosti nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Komentara 6

Avatar Jazavčar
Jazavčar
12:58 12.04.2022.

Nepogrješiv borgovski radar.

UD
Udbaš
13:32 12.04.2022.

Paladinin je posao napraviti probir zanimljivih nekretnina čiji vlasnici su spremni ustupiti vlasništvo za grančicu od nadoknade...

TM
trade_mark
14:00 12.04.2022.

tko o čemu, plenković o obnovi i brizi za ljude koji dvije godine žive po skloništima i u kontejnerima. bljuje mi se!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije