Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S PREMIJEROM

Muftija Kavazović izrazio zadovoljstvo statusom islamske zajednice u RH

Zagreb: Predsjednik Vlade s reisu-l-ulemom ef. Kavazovićem
Patrik Macek/PIXSELL
24.09.2021.
u 14:53

Dr.sc. Husein ef. Kavazović je istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu Hrvatska zemlja od najveće važnosti te se založio za što bolju suradnju i nastavak pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima dr.sc. Huseina ef. Kavazovića, velikog muftiju Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, uz kojeg je na sastanku bio i muftija zagrebački akademik dr.sc. Aziz ef. Hasanović predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, izvijestili su iz Vlade.

Razmijenjena su mišljenja o položaju i djelovanju islamske zajednice u Hrvatskoj kao i o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Veliki muftija naglasio je svoje veliko zadovoljstvo kvalitetnim statusom islamske zajednice u Hrvatskoj, za koju je ocijenio da u Europi uživa najviša prava i da su odlično integrirani u Hrvatskoj.

Dr.sc. Husein ef. Kavazović je istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu Hrvatska zemlja od najveće važnosti te se založio za što bolju suradnju i nastavak pomoći Hrvatske Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je važnost pronalaska zadovoljavajućih rješenja glede izbornog zakona kako bi se Hrvatima u BiH osigurala njihova demokratska prava te legitimna i pravična politička zastupljenost u institucijama Bosne i Hercegovine na svim razinama, u duhu Daytonsko-pariškog sporazuma, što je ključno za njenu stabilnost i napredak.

Ponovio je punu podršku Hrvatske europskoj integraciji Bosne i Hercegovine i spremnost na produbljivanje bilateralne suradnje, uz puno poštovanje ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Konstatirano je da je jačanje dijaloga Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini i produbljivanje njihove suradnje i izgradnja partnerskih odnosa od najveće važnosti za boljitak Bosne i Hercegovine.

Komentara 4

JM
Jmjm
07:19 25.09.2021.

Da mi netko objasni ,sto Hrvatski narod ima od njegove hvale,zive na racun ovog Naroda i u njihovoj zemlji.Za rata smo ih ugostili a oni se tu uvalili i nitko se ne vraca iako su im kuce obnovljene,ali u Htvatskoj je djeciji,socijala veci nego u Bosni

DU
Deleted user
14:57 24.09.2021.

Poput svih ostalih djelatnika i znanstvenici znaju zaglibiti u loš rad, u proizvodnju društveno nekorisnog ili štetnog znanja. Pojedince privuče blještavilo svijeta celebrityja pa koristeći ljudsko povjerenje prema znanstvenicima svoj rad glorificiraju pri tome pružajući nerealna obećanja. Štoviše, osim sklonosti samoreklami, aroganciji i samodostatnosti, znanost nije imuna ni od korupcije. Nerijetko znanstvenici falsificiraju svoje radove, provode neetička istraživanja kojima čak i namjerno štete zdravlju ljudi (slučaj Tuskegee jedan je od najmračnijih primjera u 20. stoljeću).

DU
Deleted user
15:18 24.09.2021.

Čini se da u Njemačkoj ima više Hrvata nego u BiH, nadalje svi Hrvati u Njemačkoj su rođeni u Hrvatskoj za razliku od Hrvata iz BiH od kojih nitko nije rođen u Hrvatskoj niti je platio 1 kunu poreza i tako pridonio domovini, stoga ne kužim zašto su nam biti osim dvojnog državljanstva koje obilato koriste kriminalci povezani sa HDZ-om!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije