Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S GENERALIMA

Plenković: Vlada će odbiti zamolnicu iz Tužiteljstva BiH

23.09.2021.
u 12:19

Očito je da su tijela u BiH imale dovoljno podataka i argumenata, da ne bi upućivali zamolnicu nama, naveo je premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas generale zapovjednike i visoke časnike koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak". Nakon sastanka kazao je kako će Vlada odbiti zamolnicu Tužiteljstva BiH.

- Ministarstvo pravosuđa je nama dostavilo izvješće te na temelju te detaljne analize, mi smo kao Vlada odlučili da donesemo zaključak kojim ćemo naložiti Ministarstvu pravosuđa da odbije zamolnicu koja je stigla iz Tužiteljstva BiH. Smatramo da dokumentacija i materijal ne daju nikakvu osnovu za postupanje pravosudnih tijela RH. Zapovjednici i časnici su suglasni s takvim postupanjem RH. Domovinski rat, vojno-redarstvene operacije, osobito Bljesak i Oluja, to su temelji naše slobode i suvremene hrvatske države, istaknuo je premijer, piše HRT. 

 

General Zbora Pavao Miljavac komentirao je situaciju. 

- Ovo je jedino od mogućih rješenja, radi zaštite interesa RH i nas samih. Napisali smo i obrazloženja zašto se to odbija. Neprimjereno je da se nakon toliko godina podižu neke optužnice. Nikada niti usmenih niti pismenih zapovijedi nije bilo koje bi dovodile u pitanje granatiranje civilnih ciljeva, a što bi dovelo do ratnih zločina. Radilo se o legalnim akcijama Hrvatske vojske, kazao je Miljavac.

Na pitanje strahuje li da će se u BiH podići optužnice, raspisati tjeralice ili nešto slično, Plenković je kazao:

- Nakon što je Tužiteljstvo dostavilo zamolnicu, tamo su prekinute sve radnje. Nema niti jedne radnje koja je vezana i u hipotetski progon u BiH. Kada Vlada donese zaključak, a Ministarstvo pravosuđa obavijesti BiH, mi ne znamo što će oni dalje raditi. Očito je da su tijela u BiH imale dovoljno podataka i argumenata, da ne bi upućivali zamolnicu nama. Prema tome, to je sve što mogu o tome kazati.


 

Ključne riječi

Komentara 3

GO
goodbadugly
14:14 23.09.2021.

A bosanci šute o tome kako su za vrijeme i nakon oluje ulazili u hrvatsku i devastirali srpske kuće, čupali instalacije iz zidova, odšarafljivali slavine i pustiili da voda curi po objektima,ulazili u vojne minirane objekte i ginuli zbog nee znanja, a sada traže neku neosnovanu pravdu od hrvatskih generala. Sramota.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:53 23.09.2021.

LOL ne prihvatit ce zamolnicu od zemlje Big Shit..

Avatar southman
southman
12:31 23.09.2021.

Laganini f.ck off !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije