Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković iz Dubrovnika o Petrovu: 'On želi ukinuti županije. U tome je apsurd njegove kandidature'

PIXSELL
26.05.2021.
u 12:25

Govorio je i o epidemiji koronavirusa, cijepljenju i COVID putovnicama

Predsjednik HDZ-a, premijer Andrej Plenković, posjetit će Dubrovačko-neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje će dati podršku kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora.

“Zaslužuju podršku oni kandidati, kandidati HDZ-a, koji su proteklih godina predano radili za jug Hrvatske, za Dubrovačko-neretvansku županiju. Mi smo kao Vlada odlučili fizički povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Dolazeći u Dubrovnik, vidimo koliko je napredovala gradnja Pelješkog mosta, koji će u rujnu biti i fizički spojen. Time rješavamo integritet hrvatskog teritorija. Taj projekt trajno će ostati kao svjetionik naše koristi od članstva u EU”, rekao je Plenković u Dubrovniku.

Govorio je i o epidemiji koronavirusa i cijepljenju.

“Nabavom dovoljnih količina cjepiva omogućili smo svima koji to žele da se cijepe. Vidimo da je broj novozaraženih manji, očito je da virus jenjava”, kazao je.

Komentirajući popuštanje epidemioloških mjera, Plenković je kazao da je to “postupno vraćanje normalnom načinu života”.

Govorio je i o COVID putovnicama.

“One se zovu COVID digitalne potvrde, to nisu putovnice, to su isprave koje olakšavaju kretanje ljudi. Najvažnije je da ljudi koji se kreću, koji će biti turisti, da su ili preboljeli koronavirus ili su cijepljeni ili imaju važeći negativan test, ta tri elementa su najbitnija. Ovaj akt će stupiti na snagu 1. srpnja, a za provedbene akte treba još šest tjedana. Jučer sam razgovarao s premijerima nama bliskih zemalja, svi su iskazali interes jer njihovi sugrađani žele doći i mi ćemo napraviti bilateralne aranžmane dok ova potvrda ne stupi na snagu i time omogućiti da turisti u Hrvatsku dođu ranije”, rekao je Plenković.

Plenković je odgovorio predsjedniku Mosta Boži Petrovu koji je rekao da županije ne bi trebale ni postojati.

“On stalno promiče ideju ukidanja županija i u tome je kompletni apsurd njegove kandidature. Zašto bi u nedjelju netko išao dati glas nekome tko smatra da županije treba ukinuti”, rekao je Plenković te dodao kako županijom dobro upravlja Nikola Dobroslavić, a “to će i nastaviti činiti”.

 

Ključne riječi

Komentara 29

IC
ICCO
13:19 26.05.2021.

Božo blaženi Petrov, sa tendencijom svetosti, mjesečno u Saboru mlati 18.364 kn plus odbori plus put u troskovi, dakle cca vjerovatno preko 25.000 kn za propovjedi - vrijednosti 0, koristi 0, učinkovitosti-0. I tebe sam sit kafanooo..Božooo..

UD
udbas1
12:38 26.05.2021.

MOST je najveća prevara u povijesti Hrvatske.

Avatar southman
southman
12:30 26.05.2021.

Petrov sklopio savez sa propalim SDP-om u DNŽ i očekuje pobjedu hahaha. Bolje da je skočio sa mosta u Dbk kao Grmoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije