Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovaru uoči eu izbora

Plenković: Hrvatsku u Europi trebaju predstavljati kandidati koji se ne svađaju i ne vrijeđaju

Vukovar: Predstavljanje HDZ-ovih kandidata za europske izbore
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/10
29.05.2024.
u 20:27

"Snažna Hrvatska je ona koja ima snage u krizama, a bilo ih je nekoliko. Mi smo pokazali da možemo prebroditi te krize,"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je danas u Vukovaru na preizbornom skupu HDZ-a za predstojeće europske izbore, naglasio je njezinu snagu i važnost HDZ-ove liste za hrvatske interese u Europi. "Potrebno nam je da među dvanaestero hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu bude najviše onih s liste Hrvatske demokratske zajednice. Na našoj listi nalazi se šestero zastupnika izabranih u Hrvatski sabor 17. travnja, uključujući četiri aktualna i četiri bivša zastupnika, potpredsjednica Europske komisije, tri bivša ministra i jedan kolega iz gospodarstva," izjavio je Plenković.

Plenković je naglasio kako je osobno odlučio dati posebnu snagu listi kao predsjednik HDZ-a i Vlade, kako bi se nastavili ostvarivati europski uspjesi koje je Hrvatska postigla proteklih godina. "Upravo zajedničkim naporima ostvareno je niz ciljeva koje smo postavili na početku našeg mandata. Hrvatska je danas puno snažnija nego što je bila 2016. godine," rekao je Plenković.

Premijer je istaknuo rekordnu zaposlenost, nisku nezaposlenost i rast plaća kao ključne uspjehe Vlade, dodajući da je Europska komisija projicirala rast BDP-a u 2024. od 3,3 posto, dok Vlada projicira 3,5 posto. "Ti se rezultati nisu dogodili slučajno, već promišljenom i odgovornom politikom Vlade," naglasio je.

>>> VIDEO Plenković u Vukovaru: 'Naš ključni cilj je podizanje ekonomskog i socijalnog standarda'

Plenković je posebno spomenuo ulaganja kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem, naglašavajući da nije bilo županije, grada, općine ili naselja kojem Vlada nije pomogla. "Naši protivnici će pokušati polučiti uspjeh na izborima ne bi li ublažili poziciju teško poraženih na parlamentarnim izborima. Ni Milanović kao grubi kršitelj Ustava im nije mogao pomoći, nego im je odmogao. Mi smo ih pobijedili na parlamentarnim izborima, pobijedili smo ih poslije izbora i pobijedit ćemo ih i ovoga puta," kazao je Plenković.

Govoreći o sloganu kampanje "Hrvatska snažna i važna", Plenković je istaknuo da je HDZ jedina stranka koja može stati iza tog slogana zahvaljujući postignućima na europskoj razini. "Snažna Hrvatska je ona koja ima snage u krizama, a bilo ih je nekoliko. Mi smo pokazali da možemo prebroditi te krize," rekao je.

VEZANI ČLANCI: 

"To može samo Vlada koja razumije europske procese, koja gradi povjerenje, savezništva i partnerstva, koja se ne svađa, ne vrijeđa i ne govori o 'Briselskim namjesnicima' i 'Briselskim floskulama'," zaključio je Plenković, pozivajući građane da podrže HDZ na europskim izborima.

>>> Predstavljeni kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament

Vukovar: Predstavljanje HDZ-ovih kandidata za europske izbore
1/16

Komentara 1

KA
Kapitol
23:43 29.05.2024.

Tocno. Hrvatsku moraju predstavljati samo kradezeovci jer su dobri klimavci. Nikako se ne smiju birati oni koji bi stitili interese Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije