Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Europska komisija upoznata je s odlukom Vlade za plaće u brodogradilištima'

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira na to jesu li u programu Vlade ili nisu
31. kolovoza 2018. u 16:12 24 komentara 831 prikaza
Premijer Plenković obišao radove na projektu Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/12

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u Dubrovniku kako je Europska komisija obaviještena o odluci Vlade RH kojom je omogućena plaća radnicima „Uljanika“ i „3. maja“.

Predsjednik štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko ISPOŠTOVAN JE DOGOVOR Radnicima Uljanika počela sjedati zaslužena plaća

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira na to jesu li u programu Vlade ili nisu.

„Baš kao što sam im rekao na sastanku prije nekoliko dana, radnici Uljanika i 3. maja dobili su plaće“, rekao je Plenković.

Plenković je komentirao mađarsku odluku o neizručenju Zsolta Hernadija Hrvatskoj unatoč odluci Europskog suda riječima kako nadležno ministarstvo još uvijek nije dobilo službenu dokumentaciju.

[video: 26490 / ] Darko Milinović 'Htio sam gledati u oči ljude koji me žele izbaciti'

„Kad dobijemo dokumentaciju, reagirat ćemo sukladno zakonu i zaštiti hrvatskih interesa“, izjavio je Plenković.

Premijer nije htio dati komentar na jučerašnji intervju Ivice Todorića na Novoj TV.

U kontekstu projekta izgradnje Pelješkog mosta, najavio je jačanje suradnje s NR Kinom.

„Projekt izgradnje Pelješkog mosta promijenio je odnos i pogled Kine prema Hrvatskoj. Iduće godine imat ćemo veliki sastanak u Hrvatskoj na razini premijera – kineskog te još šesnaest iz srednje i istočne Europe. Bit će to prilika i za bilateralni susret. Otvorili smo veliku novu komunikaciju“, istaknuo je premijer.

pametno: Neprihvatljivo nam je da je Jakovčić primao novac od firme jer je to izravan sukob interesa

Osvrnuo se i na rezultate turističke sezone, ocijenivši je ''jako dobrom'' te ''još jednom rekordnom''.

„Očekujemo oko 4 do 5 posto više noćenja i dolazaka. Time smo premašili naše projekcije. Možemo očekivati 19 milijuna turista i 105 milijuna noćenja. To je za Hrvatsku golemi broj. Vjerujem da ćemo ostvariti i veće prihode, zahvaljujući investicijama u turizmu, prošle godine od milijardu, a ove 840 milijuna eura. Bitno je raditi na održivosti ponude“, zaključio je Plenković.  

[video: 26421 / Prosvjed radnika Uljanika i 3. Maja]
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • Antiflašist:

    Milijarde kuna bez ikakve KONTROLE, dali ste 30 milijardi kuna a nitko nije nista kontrolirao, pa to je čisti KRIMINAL, Vjesala bi trebala raditi 0-24.

  • barbaizamerike:

    Oprez sa Dankom Koncarom da nebude opet Sanadera Vidosevica Todorica Mamica Prodanovica Nobila jer je sve to cudno i njihovi susreti sa ostacima vojne tajne sluzbe KOS

  • anlaser:

    Do kada ćemo mi plaćati račune za lopovluk (100 milijuna po brodu) a nitko neće na robiju, nitkim neće zaplijenit imovinu, nitkom neće pofalit dlaka s glave? I Sanader pardon Plenković se ponosi takvim uspjesima? Ako nisu u stanju zaradit ... prikaži još! na izgradnji brodova neka stave ključ u bravu. Sigurno oma netko ko može!