Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dva do tri tjedna vrhunac

Plenković: Dodatno pooštravanje mjera možemo izbjeći ako svi budemo odgovorni

Zagreb: U NSK održana 17. sjednica Vlade
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
29.10.2020.
u 11:32

Od svakoga od nas ovisi hoćemo li spasiti stotine života, stotine tisuća radnih mjesta, kazao je premijer

Hrvatska je danas zabilježila rekord u broju novozaraženih, njih 2776. Preminulo je 18 ljudi. Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade obratio se javnosti oko situacije s koronavirusom.

"Broj oboljelih se ubrzava. Danas imamo 2776 rekordnih slučajeva. Broj preminulih također raste. Brojne EU zemlje koje imaju i goru situaciju nego mi uvode strože mjere. Mi smo uveli dodatne restrikcije kako bismo zaustavili širenje. Imamo i naznake da su mjere koje smo usvojili počele djelovati. Za dva do tri tjedna možemo očekivati vrhunac epidemije. Teško je davati ocjene koje su pouzdane, ali moramo vjerovati u učinkovitost mjera", kazao je premijer.

Video: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus

"Sve je više hospitaliziranih. Osigurali smo dovoljan broj kreveta. Vrijeme je da se svi uozbiljimo. Od svakoga od nas ovisi hoćemo li spasiti stotine života, stotine tisuća radnih mjesta. Dodatno pooštravanje mjera možemo izbjeći ako svi budemo odgovorni. Pozivam sve sugrađane na maksimalnu odgovornost i solidarnost. Pokažimo se još jednom na visini zadatka, da smo kao nacija solidarni i da mislimo jedni na druge", kazao je.  

"Smanjimo druženja, osobito obiteljska, nosimo maske u zatvorenom prostoru, poštujmo distancu i vodimo brigu u higijeni. Imam povjerenja u odgovornost hrvatskih ljudi", dodao je. 

Ključne riječi

Komentara 76

Avatar renac
renac
11:46 29.10.2020.

Prvo ti lazljivce masonski onda ostali,ti se usudjujes pametovati,a sam nisi bio u izolaciji kad si bio sa noletom daj prestani vise njatke

AD
admzaq
11:45 29.10.2020.

" Imamo i naznake da su mjere koje smo usvojili počele djelovati..." I to baš na dan kada smo postigli novi rekord sa skoro 2800. Bubne Plenki i ostane živ.

MI
Mislav28
11:54 29.10.2020.

Trebao si biti odgovoran 1991 i ostati ovdje branit Hrvatsku kao ostali ljudi od vanjskog agresora, a ne bježat u Eu se školovat dok drugi ratuju za tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije