Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS U MOSTARU

Plenković: 'Uputit ćemo poruke smirivanja i snažne potpore Republike Hrvatske'

Andrej Plenković, Dragan Čović
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
04.12.2017.
u 10:08

Plenković će s Čovićem razgovarati večeras, a utorak ujutro na rasporedu ima sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora

Premijer Andrej Plenković večeras i sutra boravit će u radnom posjetu Mostaru, u misiji smirivanja bosanskohercegovačkih Hrvata zabrinutih zbog mogućih posljedica osuđujuće presude Haškog suda njihovim bivšim vojnim i političkim čelnicima.

"Dogovorili smo da početkom idućeg tjedna dođemo u Mostar, sastanemo se s vodstvom Hrvata i braniteljima i uputimo poruke smirivanja i snažne potpore Republike Hrvatske", rekao je Plenković u petak u Zagrebu na konferenciji za novinare s čelnikom bosanskohercegovačkih Hrvata Draganom Čovićem.

Plenković će s Čovićem razgovarati večeras, a utorak ujutro na rasporedu ima sastanak s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora. 

Čović je u petak istaknuo da Hrvati u BiH sa zabrinutošću prate sve ono što se u Den Haagu događalo ovih dana. "Želimo stati iza svakog časnog pripadnika HVO-a i ohrabriti te ljude da ne nasjedaju na bilo koji oblik provokacije kojih već danas ima na nekim portalima i istupima nekih ljudi u BiH", izjavio je Čović, predsjedavajući predsjedništva BiH.

Rekao je da će vodstvo bosanskohercegovačkih Hrvata "znati odgovoriti političkim sredstvima na ta iskušenja" te tražiti rješenja za BiH i za ravnopravnost Hrvata s druga dva naroda.

Žalbeno vijeće Haškog suda u srijedu je potvrdilo prvostupanjske kazne šestorici bivših političkih i vojnih čelnika bosanskohercegovačkih Hrvata kao sudionika u udruženom zločinačkom pothvatu etničkog čišćenja muslimana, u kojem je sudjelovalo i tadašnje hrvatsko vodstvo na čelu s prvim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

 

Komentara 18

CR
CROLINDA
10:23 04.12.2017.

kakav je to sud - napadnute proglasio agresorom a a napadačima odobrio genocidnu tvorevinu republiku srpsku i zašto muslimani imaju pravo na entitet a hrvati nemaju i zašto nije bilo suda za mnogobrojne masovne i maštovite muslimanske zločine - nesposobnostnost Hrvatskih političara i i nstitucija i Prljavi masonsko-britanski sud i prljava presuda koja prkosi istini – suci su dobili politički nalog kako će presuditi - pa koji to narod šalje svoje izbjeglice u onu državu od koje je napadnuta – pomozi sirotu na svoju sramotu – mi njih kruhom oni nas kamenom - sud je namjerno posijao nepravdu i osokolio buduće zle apetite na račun BiH-Hrvata – BiH sudovi suci sve muslimani a ako i sude nekoga njihova onda ga ne sude po i stom zakonu kao što naše sude

CR
CROLINDA
10:19 04.12.2017.

Izdajnike poput Mesića Pusićke i Josipovića je Dante smjestio u deveti krug pakla a nebrižna Hrvatska nek se zamisli hoće li se u njoj mirno spavat kad arapi pokupuju Blidinje i Kravice – znate – za njih ste i vi vi nevjernici i još ste u NATOu

DA
DarthVader
10:34 04.12.2017.

Plenky opet sere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije