Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekologija

Plastikom koju smo proizveli mogla bi se obložiti Zemlja

otpad
Hrvoje Jelavić/Pixsell
25.01.2016.
u 06:30

Znanstvenici sa sveučiliša u britanskom Leicesteru objavili su rad u kojem stoji da ne postoji nijedan kutak planeta koji nije zagađen plastičnim otpadom.

Od Drugog svjetskog rata proizvedeno je toliko plastike da bi je bilo dovoljno da se oko cijelog planeta napravi čvrst plašt od nje.

Znanstvenici sa sveučiliša u britanskom Leicesteru objavili su rad u kojem stoji da ne postoji nijedan kutak planeta koji nije zagađen plastičnim otpadom, bilo da je on kompaktan u obliku vrećica boca, filtera od cigareta, ženskih čarapa ili drugih plastičnih predmeta, bilo da je već razbijen u mikroplastiku.

Čovječanstvo svake godine proizvede oko 300 milijuna tona plastike, koliko ukupno teže svi ljudi koji žive na Zemlji. Od 50-ih godina prošloga stoljeća proizvedeno je pet milijardi tona plastike.    

>>Gorica dobila reciklažno dvorište vrijedno 4,5 milijuna kuna

>>Pasta za zube, sapun, plastika... Svakodnevni proizvodi opasni za zdravlje muškarca

Ključne riječi

Komentara 1

SK
skladište
12:29 25.01.2016.

Takav mali bijedni člančić! Možete li kao novinari upitati one koji plastiku proizvode zašto je proizvode? Ja odgovor već znam, a vi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije