Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Planirate proslaviti Praznik rada na otvorenom? Evo kakvo vas vrijeme čeka

Zagreb: Praznik rada građani iskoristili za odmor i nezaobilazni roštilj uz jezero Jarun
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
29.04.2022.
u 10:19

Početkom novoga tjedna posvuda oblačnije i promjenjivije, uz blagi porast jutarnje temperature zraka i pad poslijepodnevne. Podjednaka tendencija temperature i u većini unutrašnjosti, gdje će nestabilno biti već u nedjelju poslijepodne i posebice navečer - navodi meterolog Zoran Vakula za HRT.

Građani će u posljednjim danima travnja uživati, s obzirom na to da će biti razmjerno stabilni i djelomično sunčani, za razliku od početka svibnja za koje se pak očekuje malo drugačije vrijeme. Svi oni koji su se veselili roštilju za Praznik rada, trebaju se pripremiti na mogućnost lošijeg vrijema. 

- Svakodnevna povremena mjestimična kiše bit će ponovno biti početkom svibnja, u većini kopnenog područja i na sjevernom Jadranu vrlo vjerojatno već na Praznik rada, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Stoga ni temperatura zraka sljedećih dana neće moći previše rasti, ali ni padati. Valja upozoriti na tijekom petka - ponegdje sve do subote ujutro - često jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita lokalno i orkanskima - navodi meterolog Zoran Vakula za HRT.

Foto: DHMZ

Vjetar će biti povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a temperatura zraka ujutro oko 7, poslijepodne 19 - 20 °C.

- Malo kiše u obliku kratkotrajnih lokalnih pljuskova može pasti u oblačnijem gorju, uglavnom u Lici. Na sjevernom Jadranu sunčano, većinom čak vedro, ali vjetrovito, uz uglavnom umjerenu i jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita mjestimice i orkanskim. I na srednjem Jadranu će jaka, na udare i olujna bura i tramontana prouzročiti umjereno valovito i valovito more, ali i izvrsnu vidljivost. Poneki oblak moguć je većinom u unutrašnjosti Dalmacije - navodi meterolog.

Vrijeme za vikend

U subotu će biti manje vjetrovito, ali još podjednako sunčano, na Jadranu većinom i vedro.

Foto: DHMZ

- Stabilno će se na jugu zadržati i u prazničnu nedjelju, tijekom koje će na sjevernom Jadranu već biti razvoja oblaka uz sve veću vjerojatnost pljuskova i grmljavine. Početkom novoga tjedna posvuda oblačnije i promjenjivije, uz blagi porast jutarnje temperature zraka i pad poslijepodnevne. Podjednaka tendencija temperature i u većini unutrašnjosti, gdje će nestabilno biti već u nedjelju poslijepodne i posebice navečer - navodi meterolog Zoran Vakula za HRT.

VIDEO: Milanović: 'Zekanović je šetao hrvatskim Saborom s narkotikom. Mislim, da sam ja bio tamo možda bi se poslužio...'

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:40 30.04.2022.

U ponedjeljak kiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije