Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik rada

U nedjelju tradicionalna maksimirska proslava uz grah i štrukle, donosimo detaljan program

Zagreb: Brojni građani u Maksimiru obilježavaju praznik rada uz porciju graha
Foto: Petar Vukicevic/PIXSELL
1/3
27.04.2022.
u 11:00

Novost od gastronomske ponude je 15 tisuća porcija štrukli, a posjetitelje će na nekoliko lokacija u parku zabavljati i zagrebački muzički starosjedioci Kraljevi ulice.

Ove godine za Praznik rada ponovno ćemo stajati u dugim redovima za tradicionalni prvomajski grah, a on će se posluživati od 10.30 do 14.30. Pripremit će se čak  30 tisuća porcija a ono što je novost od gastronomske ponude jest i 15 tisuća porcija štrukli.

Što se tiče zabavnog programa, on počinje već u 8 sati jutarnjim razgibavanjem nakon čega slijedi koncert Zagrebačkog orkestra ZET-a u 9.45 sati. Uz njih na velikoj pozornici nastupat će i zbor Filozofskog fakulteta Concordia discors u 10.15, Zli bubnjari od 11.00 a nakon obraćanja zagrebačkog gradonačelnika nastupit će zbor Opere i ansambl Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u 11.30.

"Zvijezde" dana bit će Sanja, Zec i Marinko, članovi legendarnih Novih fosila, čiji se nastup očekuje oko podneva a na kojemu će izvoditi najpoznatije hitove grupe. Nakon njih koncertom filmske glazbe nastupit će Akademski harmonikaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ te DJ Rea.

Šarolik zabavni i edukativni program obilježen plesom, održavat će se na maloj pozornici i ispred nje, očekuje i najmlađe posjetitelje. Ples će potaknuti mnogobrojni dječji plesni studiji i dječji  a u pauzi od plesa djeca će se zabaviti mađioničarskim trikovima i iluzijama te likovnim i edukativnim radionicama. Posjetitelje će na nekoliko lokacija u parku zabavljati i zagrebački muzički starosjedioci Kraljevi ulice. Program završava u 19:30 sati nakon besplatnog PUB kvizom u organizaciji KRIP-a.  Sam kviz počinje u 17.30 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije