Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO

Planirali napad na blindirani kombi, ukupno osuđeni na 22 i pol godine zatvora

dejan kostić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
07.06.2016.
u 16:55

Najvišu kaznu dobio je Kostić, koji se teretio u četiri točke optužnice, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od pet i pol godina zatvora

Na ukupno 22 i pol godine zatvora nepravomoćno je osuđena šestorka predvođena Dejanom Kostićem koja se teretila za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su planirali orobiti blindirani kombi lani u lipnju u Zagrebu. No otkriveni su i uhićeni prije prepada, a policija je potom pretragama unajmljenog stana u zagrebačkom Sigetu našla i veće količine oružja. Najvišu kaznu dobio je Kostić, koji se teretio u četiri točke optužnice, pa je osuđen na  jedinstvenu kaznu od pet i pol godina zatvora. Pavle Stević osuđen je na  tri i pol godine, Aleksandar Tasić i Saša Antonić na po tri godine i tri mjeseca  svaki, dok je Vlado Tomanić osuđen na tri godine zatvora, a Miloslav Vesković na četiri godine zatvora.

Svim optuženicima produžen je istražni zatvor u kojem su od uhićenja u lipnju; Kostiću jer je osuđen na kaznu višu od pet godina pa mu je istražni zatvor obligatoran, dok su ostala petorica strani državljani (BiH, Srbije i Crne  Gore),  pa je njima istražni zatvor produžen do pravomoćnosti presude zbog opasnosti od bijega.

Obrazlažući izrečene kazne, Irena Kvaternik, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, kazala je da je većina optuženika dobrog imovnog stanja, no da su usprkos tome pokušali orobiti blindirani kombi i to iz čistog koristoljublja. Uz to, većina je već osuđivana, Vesković čak osam puta, i to zbog sličnih djela. 

Obrazlažući nepravomoćnu presudu, sutkinja Kvaternik kazala je da je nedvojbeno utvrđeno da je Kostić bio glavni pokretač i organizator cijele priče. Prema stavu vijeća, on je bio taj koji je okupio ostale, unajmio  stan u Zagrebu, isplanirao prepad, organizirao nabavku oruža te vozila kojima su optuženici mislili pobjeći te opstruirati policiju. Kostić je bio taj koji je ostalima trebao javiti i točno vrijeme prepada i to šifriranom porukom: Idemo na kavu!

Inače, policija je skupinu jedno vrijeme tajno pratila i prisluškivala, a prislušni uređaji bili su postavljeni u televizoru stana koji je Kostić unajmio.

Komentara 12

DE
Demokracija1111
18:17 07.06.2016.

Nisu opljačkali ništa već samo planirali. U istoj poziciji je SDP koji je planirao zamračiti 500 miliona kuna namijenjenih poljoprivternicima.Novac je iz EU fondova i pokušaj pljačke su spriječilo EU službenici.

PV
pvrelo
07:31 08.06.2016.

ha ha ha srb.padate ko muhe u medu.....

RM
rmd3
18:40 07.06.2016.

Sam terajte do ustavnih sudaca pa vam vrate sudjenje na pocetak i tak u krug.Pogle Sanadera i sve HDZ kriminalce koji su na slobodi i koji ih je sud oslobodio? pa Ustavni sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije