Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA IZRAELSKIH F-16 BARAK
Povratak na članak

Plan State Departmenta: Rješenje do Nove godine. Hrvati, bit ćete zadovoljni

"Želimo da Hrvatska dobije izraelske zrakoplove. Stojimo iza dogovora, nikad ga nismo blokirali"

Komentari 151

BO
Bojance
08:17 13.12.2018.

Domaci izdajnici i srbi koji su navalili komentirati nadaju se da nista od aviona, ali su se malo zaletili!

VL
VE
verakruz
07:58 13.12.2018.

Trolovi, koji obozavaju rusku vojsku i prizeljkuju sto jacu srpsku u odnosu na Hrvatsku - fobice mozdani udar... Ovaj clanak u rano jutro na svetu Luciju upropastice im sve dane do kraja godine

VL
MO
Morany
08:19 13.12.2018.

Hrvatska je u ciloj priči zaštićena, Izraelci neće vidjeti nikakve novce ako ne isporuče dogovoreno.

VL
Avatar tituš
tituš
08:20 13.12.2018.

Neka krepaju svi neprijatelji Hrvatske! Živjelo prijateljstvo USA i Hrvatske! Živjelo prijateljstvo Hrvatske i Izraela koje nikada i ničim nije bilo pomućeno, osim bestijalnom kampanjom srbojugoslavenske politike i zločinačkog antifašizma!! Hrvati u većini vjeruju i mole se Židovu! Amen!

VL
DU
Deleted user
08:16 13.12.2018.

Natječaj poništiti pa neka se Izraelci i Amerikanci dogovaraju o čemu i kako žele. Nije mi jasno zašto se u našim medijima ovaj cirkus stavlja na dušu našoj strani koja s tim zapravo nema ništa. No ne poništi li see natječaj imat će i te kako!

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
08:25 13.12.2018.

Vidi ti ovih crvenih proletera kako su vojno potkovani pa znaju sve što jeste i nije izraelski F16. A namodernije oklopno naoružanje njima tako drage, ali i propale JNA je bio prigodni paket oprema UK-45 - ukršteni kenjac i potkovane opanke provjerene i dokazne u svim onim pustim bježanijama od Vardara do Triglava.

VL
CA
cortesova arkebuza
09:04 13.12.2018.

Krezubi antifa leftardi prerano ste se poradovali.Hrvatska dobiva moderan avion koji će biti temelj Hrvatskog zrakoplovstva a i za buduće kupovine još boljih aviona.Šta se tiče područja bivše nesretnice Jugoslavije debela dominacija Hrvatskog zrakoplovstva na nebu.Krepajte od muke i slušajte Mitra Mirića iz pašaluka...

VL
IV
IvicaV
09:43 13.12.2018.

Koji smjeh od komentara, nekima stvarno teško pada što će Hrvatska dobiti F16 i da će dogovor biti ispoštovan. Ima ona stara..."neka pati, koga smeta"...Hrvatski F16 će letjeti hrvatskim nebom!!!!

VL
Avatar Django
Django
09:46 13.12.2018.

Ne mogu procijeniti je li većina komentatora ovdje zlonamjerna ili retardirana. Lijepo u članku piše da američka strana traži da se zrakoplovi moraju prodati (preprodati) samo u originalnom stanju. I nakon toga još ljepše piše da se poslije prodaje mogu ugraditi preinake bilo koje vrste. Pa će nam slijedom toga Izrael prodati “gole” zrakoplove koje će onda preinačiti u inačicu “Barack”. A možda kapne i koji bonus zbog pretrpljenih duševnih boli. Neki ovdje nikako da shvate kako Amerikom upravlja Izrael a ne obratno.

VL
Avatar servo_volan
servo_volan
10:05 13.12.2018.

SAD je veliki prijatelj Hrvatske (VELE SILA)to na radost našu postaje DRŽAVA IZRAEL Izrael je zemlja to jest Židovski narod je toliko uložio u SAD da SAD iako ima najaču vanjsko sigurnosnu politiku mora želi i hoče stati uz bok IZRAELA ovo što se pušta kao spin vjerujte i sam SAD je začudilo ali SAD-IZRAEL-CROATIA =BORBA PROTIV TERORIZMA Ne zaboravimo da je Izrael sad i ubuduče najača zemlja BLISKOG ISTOKA koja ima najsnažniju SIGURNOSNO OBAVJEŠTSJNU ORGANIZACIJU MOSAD! Od tih ljudi se uči oni su nakon drugog svjetskog rata sve Naciste koji su zla činili smakli sa kica zemlje do sredine 50 nisu cekali proces to je nacija kojoj se divim

VL
LO
lojtra2
08:32 13.12.2018.

Ajde kad se već cjenkamo nek dopeljaju svih 24 komada!

VL
DU
Deleted user
09:17 13.12.2018.

Najbitnije je da avioni stignu, da piloti i tehničari usvoje zapadnu tehniku i procedure, a dok naši piloti budu došli sa obukom do borbene uporabe koja obuhvaća Barak-sposobnosti, proći će 5-7 godina, a tada dolazi na red kupovina novih aviona i puno laganiji proces uvođenja u uporabu, naravno ako proces kadroviranja i financiranja ne bude vođen kao ranijih godina.

VL
DU
Deleted user
12:44 13.12.2018.

sa dezinformacijama je krenuo Defender.hr koji je neprekidno pisao dezinformacije i gnojio u svrhu da Gripen prođe. Zna se dobro da bi oni dobili proviziju od Saab ako bi gripen prošao. ............................ No razlog zašto je Gripen lošiji je više - Barak ima modernu elektroniku za ometanje pzo (protuzračnog sustava) dok gripen to nema jer struktura na postojećem c/d verziji to ne dopušta, nema mjesta a i zato prave gripen E koji bude imao to. Drugi razlog, to nije novi zrakoplov - pitali su voditelja prezentacije u zagrebu kako misli proizvoditi gripen c/d ako se ne proizvodi, on je rekao da će Švedska svoj višak rastaviti i ugraditi novu elektroniku da bude kao novi, ona to znači da nije NOVI. Treći razlog - nije testiran u borbi, Izrael je neprekidno u ratu još od 1983 godine i on je neprekidno radio modifikacije i nadogradnje. posjednja modernizacija na Baracima je bila 2014 godine tj prebačen je na standard Barak 2020 i ima elektroniku koju se može nači na novim F16 Viperima. Modernizacija ne znači da je novi, već je upotreljena stara šasija iz koje su izvadili zastarjelu tehniku i ubacili novu modernu tehniku, tako je i Barak dobio moderni kokpit i elektroniku. osim toga dobio je i nadogradnju u softweru da može nositi moderno Izraelsko naoružanje i naravno i nekeameričke. Izrael za razliku od drugih država ima povlastice, od Amera su dobili dozvolu da mogu sve sami prozvoditi i nadograditi a sve to rade u suradnji sa Lockeed Martinom.

VL
DU
Deleted user
09:15 13.12.2018.

Čini mi se da će kvazi ljevičari posivjet od muke kada uz Barake stignu i Black Hawk heliosi. Kao čestitka u 2019.

VL
18
18071976
10:13 13.12.2018.

Eto, izgleda da ipak Barak stiže, nadam se da će dogovoriti još jednu eskadrilu od 12kom.i da više takav deal ne rade s niti jednom državom. Domaći izdajnici i opančari neka malo pate a nakon toga neka se pomire sa gorkom istinom.

VL
AN
anp
10:06 13.12.2018.

VAZNO JE IMATI ZRAKOPLOVE 4 GENERACIJE, MAKAR I STARE DA BI USVOJILI TEHNOLOGIJU, ODRZAVANJE, OBUCILI PILOTE, A POSLIJE TOGA ZA npr. 5 god. MOZEMO KUPITI F16 blok 70. NE MORAMO MI IMATI F35, MOZDA ZA 15 godina....

VL
Avatar štrumpf
štrumpf
10:06 13.12.2018.

Nakon nekoliko dana pisanja raznih pretpostavki ili lažnih tekstova sa 20% istine i 80% svim novinarima došao hladan tuš iz SAD... Samo mi nije jasno kako ne razumiju da je bolje napisati nekoliko rečenica istine i napisati neko svoje mišljenjeje i ispali bi realni novinari kojima bi se vjerovalo.. I ako svatko realan je svjestan da bi SAD odmah na početku blokirao natječaj,sigurno tu ima nekih trzavica između SAD i Izraela kada je u pitanju naoružanje i toga se nitko nije sjetio,sjećam se da je netko iz MORH-a ili HRZa rekao da SAD i Izrael se moraju dogovoriti o naoružanju.. kroz godine su to jako velike zarade i svatko hoće svoje prodati

VL
DU
Deleted user
12:46 13.12.2018.

Baraci su najbolji zrakoplovi na Balkanu, Mađarska ima problema sa Gripenima, nekoliko su se srušili, i nemaju elektorniku na istoj razini. Austrija ima problema sa Eurofighterima koje su navodno htjeli nama uvaliti ali srečom nismo nasjeli. Srbi i ako nadogradee svoje Mig29 NA SM ili smt standard i jos su uvjek daleko od Izraelskih Baraka. jer barak ima najbolju elektroniku na kojoj čak zavide Rusi. Trenutno je srbija modernizirala svoje stare migove naSD standard ali jos je upitno hoće li biti modernizirano na SM ili SMT o kojem pričaju. Sve to košta a na kraju je upitno što uopče dobivaju jer nije neki napredak.

VL
AA
AAAAAA
08:39 13.12.2018.

soroševci nemate razloga likovati! RH bu dobila sjajne reoplane, ali ipak bi preporučil anemičnom dezerteru da se odmakne od shizofreničnog francuskog predsjednika i isto takve njemačke kancelarke!

VL
BS
@bserver
10:04 13.12.2018.

ovo je klasičan spin. Po modelu iz dječjeg vrtića!? Šta mi "svi" imamo biti zadovoljni? To aludira na naše ustupke! Plenković je dao jednu čvrstu i korektnu izjavu. Ili po ugovori ili nikako. To je jedan od rijetkih čvrstih istupa koji mu služe na čast. Izrael i SAD igraju igru. Pa nek je sami i odigraju do kraja. Nismo mi ni Kuvajt a ni Quatar. Da bi nas još muzli! A kao "prijatelji"?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.