Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plan General Electrica je krajnje brutalan, protivimo se ukidanju radnih mjesta

U oštroj opreci su trenutno i GE-jev vrlo detaljan plan ukidanja radnih mjesta i nedostatak perspektive što se tiče njegova budućeg poslovanja.
28. siječnja 2016. u 10:35 2 komentara 454 prikaza
alstom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Protivimo se ukidanju svih radnih mjesta i osporit ćemo sve strategije koje bi izravno dovele do gubitka radnih mjesta. Iskoristit ćemo sve prilike i mogućnosti i pobrinut ćemo se za to da Uprava ozbiljno shvati svoju odgovornost za održavanje Alstomova poslovanja i razvoj budućnosti tvrtke. Pobrinut ćemo se za to da strategija i planovi tvrtke stvore mogućnosti za budućnost poslovanja i da nas ne odvedu putem industrijskog fijaska – stoji u očitovanju Privremene strukture zastupanja, skraćeno IRS-a koji na europskoj razini zastupaju zaposlenike bivšeg Alstoma. Stav je to IRS-a sa sastanka održanog nedavno u Parizu. Kažu kako je situacija vrlo ozbiljna, a najavu General Electrica o ukidanju čak 6.460 radnih mjesta u nekadašnjim tvrtrkama Alstoma diljem Europe, u kojima je i 229 radnika Alstoma u Karlovcu, smatraju suprotnom GE-evoj korporativnoj komunikaciji.

U oštroj opreci su trenutno i GE-jev vrlo detaljan plan ukidanja radnih mjesta i nedostatak perspektive što se tiče njegova budućeg poslovanja. U nastupanju tvrtke naziru se krajnja brutalnost, iza koje stoji želja da se plan provede što je brže moguće, i rizici koje isti podrazumijeva za buduće mogućnosti zaposlenika bivšeg Alstoma. S Upravom GE-ja potpisali smo sporazum o utvrđivanju okvira za vođenje rasprave o spomenutom planu koji više govori o smanjivanju troškova nego što nudi bilo kakvu stvarnu sliku industrijske perspektive tvrtke - kažu zastupnici zaposlenika na europskoj razini čiji je član i Tomislav Car iz karlovačkog Alstoma.

>> Otkaze dobiva 229 zaposlenika, od toga je čak 130 inženjera

Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Nepokolebljiv:

    Drugovi iz Karlovca! Proslo je vrijeme kada se tudim penisom gloginje mlatilo! Posegnite u svoju lisnicu, otkupite firmu od G E -a pa upravljajte dokle vam se hoce - odnosno dok ima para bit ce i muzike. G E ima ... prikaži još! obavezu svojim malim vlasnicima dionica i nije niti socijala niti crveni kriz. Sto ne donosi dobit i sto nema perspektive da ce dobit donositi se reze kao karcinom. Ono sto sada ne donosi dobit ali ima perspektive na to ce se novci trositi i kada trenutno gubi ali buducnost ce biti probitacna. Izgleda da pogon u Karlovcu ne nudi takav dojam! Izgleda da ljudi u Karlovcu zele gazdovati ali nisu znali sutjeti i raditi kada je bila za to prilika!