Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Pješčana plaža SRC 'Poloj' među četiri je najbolje plaže u Hrvatskoj

plaza poloj,sava,portal
Ivica Galović/PIXSELL
29.10.2013.
u 22:06

Pješčana plaža Sportsko-rekreacijskog Centra " Poloj " na Savi proglašena je kao jedna od četiri najbolje hrvatske plaže na Danima hrvatskoj turizma

U akciji "Turistički cvijet" Hrvatske gospodarske komore i HRT-a kojoj se ove godine pridružila i Hrvatska turistička zajednica, između 900 plaža koje je tijekom natječaja pregledala stručna komisija, pješčana plaža Sportsko-rekreacijskog Centra " Poloj " na Savi proglašena je kao jedna od četiri najbolje hrvatske plaže, a nagradu i posebno priznanje je na Danima hrvatskog turizma sredinom proteklog tjedna u Zadru, gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari uručio Ivica Plišić, direktor Hrvatskih voda.

Predstavnici Turističke zajednice, Grada Slavonskog Broda i regionalnog turističkog klastera "Slavonska košarica" koji okuplja stotinjak manjih proizvođača prehrambenih proizvoda, rukotvorina i pružatelja turističkih usluga s područja grada Broda i regije Slavonije sa Dana hrvatskog turizma vratili su se zadovoljni. Bila je to prigoda za ostvarivanje niza kontakata i buduće razvojne suradnje kada je u pitanju kontinentalni turizam i unapređenje turističke djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj. Predstavnici klastera "Slavonska košarica" tom su prigodom razgovarali sa ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, te uspjeli dogovoriti skorašnj i sastanak u ministarstvu na kojem će biti riječi o mogućnostima budućeg financiranja rada tog najvećeg hrvatskog turističkog klastera, kojeg je Grad Slavonski Brod osnovao prije nepune dvije godine .

Naime, sve dosadašnje aktivnosti od osnutka 2011 . godine, pa do danas najvećim su dijelom financirane od strane Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, bez obzira što većinu članstva čine mali poduzetnici i obrtnici. U ovogodišnjoj akciji ''Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“ koja je održana po 17. put ukupno je ocijenjeno 98 turističkih destinacija, 91 hotel, 50 marina, 50 kampova i preko 900 plaža. Cjelokupna akcija provedena je u suradnji sa strukovnim udrugama , a želja Brođana je da iduće godine ostvare još bolje rezultate i u drugim kategorijama kontinentalne turističke ponude.

>>Od prekrasnih plaža do planinskih vrhova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije