Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRSKI POUČAK

Papa na udaru zbog obračuna s pedofilijom

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.08.2018.
u 11:00

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare.

Vatikan je u ponedjeljak povukao Papino pozivanje na "psihijatriju" u kontekstu homoseksualnosti u službenom izvješću s njegove novinske konferencije. 

"Kako ne bismo izvrtali Papinu misao – nije namjeravao reći da se radi o psihičkoj bolesti, ali da možda treba vidjeti kako stoje stvari na psihološkoj razini", objasnila je glasnogovornica Vatikana izostavljanje tih njegovih riječi. 

Papa Franjo poručio je na povratku iz Irske u Italiju da bi se roditelji homoseksualne djece trebali moliti i možda za djecu potražiti psihijatrijsku pomoć.

"U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji puno stvari koje možete učiniti, s psihijatrijom ili... vidjeti kakve su stvari", rekao je Papa novinarima u zrakoplovu.

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestira "nakon 20 godina", dodao je.

Novinar je upitao Papu što bi trebao učiniti otac homoseksualnog djeteta, na što je papa Franjo odgovorio: "Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora".

Nereagiranje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je Papa.

"Ignoriranje sina ili kćeri s homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva", kazao je, dodajući da roditelji ne smiju "otjerati" svoju djecu.

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare.

"Pričanje o psihijatriji dovodi katoličke roditelje do vjerovanja kako je psihijatrijom moguće izliječiti homoseksualnost", rekao je Fabrizio Marrazzo iz grupe za podršku "Gay Hotline".

"Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva treba biti prihvaćena i poštovana", dodao je Marrazzo.

Komentara 10

Avatar krcedolac
krcedolac
09:28 28.08.2018.

Homoseksualnost!?!? Pa stvori bog čovjeka na svoju sliku i priliku!

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
12:58 28.08.2018.

poremećaj svakako je, ili hormonalni ili psihički i u većini slučajeva se da liječiti primjenom pravilne terapije. Gay populacija se drži studije iz sedamdesetih gdje je nekoliko (vjerojatno gay) znanstvenika zaključilo da je gay normalno stanje i stalnim lobiranjem uvjeravaju prvenstveno sebe, a i sve nas da je to normalno. Pa nije.

Avatar 456852
456852
09:34 28.08.2018.

još malo pa ste gotovi ... nema više nikakve snage "taj pokret"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije