Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Pisanje Economista je uvredljivo. Prethodne vlade nisu radile ništa'

Opačić je na pitanje ima li sukoba među ministrima u Vladi kazala i da su trenutačno svu energiju usmjerili "na saniranje velikog deficita".
17. siječnja 2014. u 17:03 55 komentara 3309 prikaza
Milanka Opačić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

– Nismo nezainteresirani. To je uvredljivo za ovu vladu koja radi dvostrukim kapacitetima u odnosu na sve prethodne koje su nas uvalile u ove probleme i koje ništa nisu radile – komentirala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić članak u tjedniku The Economist.

Tjednik je naveo da u Hrvatskoj gospodarstvo stagnira, kako premijer Zoran Milanović ne nadahnjuje, da mu je ekonomija dosadna i kako svojim odlukama zbunjuje čak i svoje pristaše.

– Teško je komentirati svake novine. Svaki novinar može iznositi svoje mišljenje i stajalište – kazala je Opačić te dodala da je ova vlada u "dvije godine napravila puno više posla od dvije prethodne vlade u osam godina". Pohvalila se da su uveli red, počeli neke reforme, a neke su već i završili. Odbacila je i navod iz članka da su nezainteresirani za stanje. Opačić je na pitanje ima li sukoba među ministrima u Vladi kazala i da su trenutačno svu energiju usmjerili "na saniranje velikog deficita" te se nije željela baviti mogućim trzavicama među ministrima.

>>'Govor mržnje može završiti tragično, čak i ubojstvom'

>>Bez funkcije 
ostaje 113 šefova sudova i državnih odvjetništava

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Deleted user:

    Da ,da čitava EU se divi Hr vladi ,čujem čak da Švedska i Njemačka žele kopirati rad HR vlade

  • terca123:

    Jel ova gospođa sva svoja? Baš jučer sam u večernje pročitao članak sa statističkim podatkom da je hrvatska imala osim grčke valjda najveći pad industrijske proizvodnje u posljednjih godinu dana, a BiH je ostvarila dvoznamenkasti rast industrijske proizvodnje od 10%. ... prikaži još! Dakle zemlja u kojoj nema uopće nikakve ekonomske politike kao što je Bosna u potpunom političkom rasulu ostvarjue rast. Zaključak je da vlada radi potpuno krivo i to dvostrukim kapacitetima, jer da se ne radi ništa po inerciji bi zbog trenutnog rasta potražnje u okruženju i eurozoni došlo do rasta. S radom i nesposobnošću ove vlade i presijom u svakom pogledu svaki ekonomski rast je potpuno blokiran.

  • KroničarHr:

    Uvredljivo to što jedne vrlo, vrlo ozbiljne novine, koje svatko tko drži do posla, ulaganja, tko se bavi analizama ekonomskih kretanja u europskim državama i cijelome svijetu, ima pred sobom i čita kao obaveznu jutarnju kavu; nakon dvije /2/ godine ... prikaži još! ima ovakav stav o Vladi i Zoranu Milanoviću. Uvredljivo je za zdrav razum na ovakav način se osvrnuti na taj tekst u Economistu. S druge strane nije neuvredljivo ni to što je to komentirala Milanka Opačić, potpuni analfabeta iz ekonomije, kao i čitavoga niza društvenih pitanja. Tu prije svega mislim na stručno analiziranje i poznavanje politike, što Opačićki, kao i najvećem djelu ove Vlade i vlasti jeste - SF.