Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
economist kritizira

'Gospodarstvo stagnira, a mladi Hrvati zatrovani su mržnjom'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/VLM
17.01.2014.
u 09:31

Premijer Zoran Milanović ne nadahnjuje, ekonomija mu je dosadna, a svojim odlukama zbunjuje čak i svoje pristaše, navodi tjednik.

Gospodarstvo stagnira, nezaposlenost je u porastu, a mnogi mladi Hrvati zatrovani su mržnjom, kritike su to koje je o Hrvatskoj iznio tjednik The Economist.

Tjednik navodi i izjavu predsjednika Ive Josipovića kako ''neki koketiraju s fašizmom, a zemlja je rascijepljena netrpeljivošću prema onima koji misle, žive, mole, pišu i govore drukčije'.

– Petogodišnje urušavanje gospodarstva ove godine trebalo bi stati, no zbog nezaposlenosti koja je viša od 20 posto ne čudi što Hrvati gube povjerenje u svoje vodstvo i Europsku uniju. Premijer Zoran Milanović ne nadahnjuje, ekonomija mu je dosadna, a svojim odlukama zbunjuje čak i svoje pristaše. No još je nepopularniji Tomislav Karamarko, vođa HDZ-a, najveće oporbene stranke, i to zbog korupcijskih afera, navodi The Economist.

Podsjetio je i kako je njemačka kancelarka Angela Merkel nezadovoljna Hrvatskom pa nije nazočila svečanosti pristupanja Hrvatske EU jer Vlada blokira izručenje Josipa Perkovića.

Za kraj su spomenuti i događaji koje su neki prozvali ''konzervativnom revolucijom'' u kojoj Katolička crkva, ogorčeni branitelji i mnogi mladi Hrvati stoje iza različitih akcija poput prosinačkog referenduma, a uskoro bi na red mogli doći i pobačaj te ćirilica.

>>Crne brojke se nastavljaju - 370.220 nezaposlenih!

>>EK: Referendum o pravu manjina nije dobro rješenje

Komentara 82

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:03 17.01.2014.

Da nije nezaposlenost među mladima oko 35% i da svaki dan u medijima ne gledaju Pupovce, pljačkanja, kupovanja pametnih telefona i voznoga parka....bili bi puno manje psihički opterečeni i zatrovani mržnjom..

DU
Deleted user
10:08 17.01.2014.

Ovo je krenulo s Pantovčaka a autor spornog teksta je Josipovićev savjetnik Dejan Jović. Hrvatska mladost je prava, samo da se riješimo jugoslavena u politici i gospodarstvu. Znači nisu problem mladi već stari.

MP
mladen.puhan
10:14 17.01.2014.

Pa zar taj klaun ne vidi sebe u ogledalu, gospodarstva nema a ne da stagnira, ko su njemu savjetnici samo da mi je znati kakvi su to degenerici veči od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije