Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DISLAJKAM MRŽNJU'

'Govor mržnje može završiti tragično, čak i ubojstvom'

Dislajkam mržnju
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
17.01.2014.
u 13:39

Cilj ove kampanje je informirati i senzibilizirati javnost, a posebno djecu i mlade, o negativnim utjecajima govora mržnje

Govor mržnje na internetu može završiti tragično, čak i ubojstvom, poručila je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić predstavljajući danas u zgradi Vlade kampanju "Ne govoru mržnje na internetu".

Cilj ove kampanje je informirati i senzibilizirati javnost, a posebno djecu i mlade, o negativnim utjecajima govora mržnje i poštivanju ljudskih prava. U sklopu kampanje pokrenuta je službena stranica i stranica na Facebooku "Dislajkam mržnju".

Ministrica Opačić ustvrdila je kako smo internetom dobili nešto pozitivno, ali i nešto loše. Sve više djece koristi sadržaje koji nisu baš edukativni, a sve ih manje čita knjige, pa čak i međusobno komunicira. Kontrola roditelja u takvoj je situaciji slaba i ograničena, rekla je Opačić.

- Ne možemo im zabraniti, nije dobro da im branimo, ali možemo ih educirati i naučiti - rekla je Opačić.

Iako je kampanja namijenjena prvenstveno djeci i mladima, ministrica je ustvrdila kako se može poslati poruka svima da paze što govore. Govori u Sabori i na televiziji, poručila je, mogu biti problematični kao i širenje mržnje na internetu.

Poznata voditeljica i glumica Iva Šulentić, koja je u svrhu promocije kampanje angažirana kao ambasadorica, predstavila je internetsku stranicu kampanje te je poručila da i "digitalni udarci bole". Osim nje, u kampanju su se kao promotori uključile brojne poznate osobe: Daniela Trbović, Ivana Nanut, Leona Paraminski, Goran Bogdan, Amar Bukvić, Tomislav Jelinčić, te KHL Medveščak. Svi oni sudjeluju u promotivnom spotu kampanje koji je izradio akademski snimatelj Darko Drinovac, a koji će se prikazivati na nacionalnim televizijama.

Kampanja će na nacionalnoj razini trajati do 31. prosinca ove godine.

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
22:14 17.01.2014.

Inače ministrica je izjavila da prošla vlada nije ništa napravila u vezi toga a da je nova vlada napravila 10. puta više. Znači ništa puta 10. jesu opet ništa.

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
15:13 17.01.2014.

Ja tu vidim samo devet uhlebljenih stranačkih uhljeba, i katastrofalno jadno osmišljen slogan koji ne predstavlja apsolutno ništa osim opravdanja za honorare uslikane svite.

C6
crni 6
14:38 17.01.2014.

Da sam ja urednik,ovaj članak bi stavio pod crni humor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije