Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istočno od Gospića

Pirotehničar pronašao kost lubanje

pirotehnicar
Arhivska fotografija
18.08.2010.
u 20:26

U zemlji na dubini od 40 centimetara pronađena je ljudska kost.

GOSPIĆ – Danas prije podne, iza 9 sati u Medačkom polju, nedaleko sela Medak istočno od Gospića u zemlji je na dubini od 40 centimetara pronađena ljudska kost. Pirotehničari poduzeća Mina plus iz Karlovca razminiravaju to Medačko polje u kome su brojne mine zaostale iz Domovinskog rata na kome je bila nekadašnja crta razdvajanja. Jedan je pirotehničar detektorom pronašao metalnu kutiju a ispod nje se nalazila kost.

Na mjestu pronalaska policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske izvršili su očevid, kojim je utvrđeno da se radi o kosti gornjeg dijela ljudske lubanje. Kost je po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Gospiću prevezena na patologiju Opće bolnice Gospić.

- Širi pregled mjesta događaja nije izvršen s obzirom da se radi o području zagađenom minsko-eksplozivnim sredstvima i da je postupak razminiranja u tijeku, te će se taj pregled kao i poduzimanje drugih mjera izvršiti naknadno – kaže se u današnjem priopćenju PULS-a iz Gospića.

Ključne riječi

Komentara 4

JO
JoePolitix
10:15 19.08.2010.

Da je lubanja pronadjena kod Vukovara, odmah bi izletila spekulacija da se \"vjerojatno\" radi o hrvatskim mucenicima. No kad se ljudski ostaci nadju kod Metka, koji je HV spalio pobivsi znacajan broj civila, ta spekulacija izostaje. Zanimljivo.

FR
franjo
11:15 19.08.2010.

Tocno Joe! Zbog toga ti i daju minuse, a sad ce i meni. A, komentari! Gdje su? Dali nekima nije savjest cista?

SA
saniboj
13:43 19.08.2010.

40 cm duboko, tako plitko se ne zakopavaju ljudi. Cudno. Mozda je kost iz 45-te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije