Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva kandidatkinja

Piljarica Ljubica ulazi u utrku za gradonačelnicu Đakova

Ljubica Puljić
Davor Javorović/Pixsell
13.07.2012.
u 11:01

Smeta me neorganiziranost, smeta me nerad. Grad ima 25.000 stanovnika, a ostali smo bez rodilišta, bez tvrtki, kaže Lj. Puljić

U izbornu utrku za gradonačelnicu Đakova, na lokalnim izborima u svibnju 2013., ulazi Ljubica Puljić, piljarica i poljoprivrednica, kako samu sebe naziva!

U kampanju na jesen

Vedra žena u dobi od 54 godine iz prigradskog naselja Budrovci, koju Đakovčani svako jutro mogu vidjeti na tržnici gdje prodaje voće i povrće koje uzgoji u sklopu svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, ali i na motoru, u kampanju kreće u jesen. Žena sklona šali ovaj put i te kako je ozbiljna.

– Što konkretno mislim činiti za boljitak grada, zasad neću otkriti. No smeta me neorganiziranost, smeta me nerad. Đakovo ima 25.000 stanovnika, nismo tako malen grad, a nemamo ništa. Ostali smo bez rodilišta, bez tvrtki, posla za ljude – razočarana je žena koja rodni grad nikada nije napuštala na dulje od 10 dana godišnjeg odmora. I koji nikad ne bi mijenjala.

Po struci ekonomistica, razvedena i majka dvoje djece te uskoro baka petero unučadi, na izbore će najvjerojatnije izići kao nezavisna kandidatkinja. Postoje, otkriva, i ponude nekih stranaka, ali o tome još ne želi razmišljati.

– Imam podršku obitelji, prijatelja, poznanika. Više mi ni ne treba – skromna je nasmijana žena koju sugrađani oduvijek poznaju po srčanosti, vrijednosti i poštenju.

Lj. Puljić je, naime, među prvim ženama bivše Jugoslavije koje su još 1975. položile vozački ispit. Štoviše, Ljubica je položila i za kamion koji je po bivšoj državi vozila do ratne 1991. Na tržnici je završila tako što je pomagala jednom prijatelju. Prije 12 godina, nakon rastave, osnovala je vlastiti OPG te počela i proizvoditi.

– Radni dan mi izgleda tako da se ustanem u četiri sata, nahranim stoku koju imam, naberem kukuruze i kombijem do Đakova. U očevoj kući parkiram kombi i sjedam na motor. Na tržnici sam do 13 ili 13.30, a već u 21 sat idem spavati. Nedjeljom si dam oduška. Dignem se u 7 sati – smije se vesela žena koja glasove kolega – potvrđuju nam, ima!

Ne želi u saborske klupe

– Ljuba naša je prava. Moj glas ima – kaže nam Toma dok drugi dovikuju “Ljube, oš’ me vodit’ u Sabor?”.

– Ne idem ti ja u Sabor. Ne zanima mene Zagreb, samo Đakovo – naglašava Ljubica koja je dosad, osim kao vozačica kamiona, radila i kao službenica, osvaja nova simpatije jer, upozoravaju nas na tržnici, zastupnici jedno pričaju u Saboru, a drugo čine na svojoj, lokalnoj razini.

– U svojih 773. godine Đakovo nikada nije nimalo kandidatkinju za gradonačelnicu. Sad je u 774. godini i ima mene. Prva sam koja je to učinila – zaključuje.

Komentara 4

AL
Alkana
11:15 13.07.2012.

Navijam za Ljubicu!!!!

DO
doktorica
11:22 13.07.2012.

konačno i jedna koja govori istinu!

MA
marras85
22:26 14.07.2012.

Ljubici svaka cast ali Laz je danas jaca od Istine Ali ko zna mozda u Djakovu pobjedi istina a Laz popusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije