Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETE OD NEVREMENA

Pijavica rušila stabla i oštetila kuće, automobil s troje ljudi zapeo u bujici

Foto: Pixsell/Facebook: Policija zaustavlja_Kutina, Popovača, Ludina/24 sata
1/12
19.08.2020.
u 09:03

Stožer Civilne zaštite u priopćenju je naveo štetu koju je nevrijeme napravilo po županijama.

Kao što su meteorolozi najavljivali, Hrvatsku je jučer pogodilo nevrijeme koje je prouzročilo štetu diljem zemlje. Obilne kiše poplavile su ulice, a kod Slatine je automobil zapeo u bujici. Kod Dugopolja je prošla pijavica i oštetila kuće te počupala stabla, a na moru je bilo problema s brodicama i ostalim plovilima. Stožer Civilne zaštite u priopćenju je naveo štetu koju je nevrijeme napravilo po županijama.

Požeško-slavonska županija

Nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je dana 18. kolovoza oko 14:30 sati područje grada Požege. Oborinske vode poplavile su više desetaka ulica odnosno veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova. Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je normalizirana.
 
Virovitičko-podravska županija

Nevrijeme je jučer, 18. kolovoza zahvatilo i područje Virovitičko-podravske županije. U naselju Četekovac i Mikleuš uslijed jake kiše imali su probleme s oborinskim vodama te su se napunili kanali. Vatrogasci iz DVD-a Četekovac radili su na ispumpavanju kanala u Četekovcu s dvije pumpe, u Mikleušu s jednom pumpom, a u ispomoć je pozvano i DVD Nova Bukovica.
Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.

Zadarska županija

Dana 18. kolovoza oko 15:20 sati olujno nevrijeme zahvatilo je šire područje Zadarske županije. Županijski centar 112 Zadar zaprimio je više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga.
O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su odmah reagirale i pružile potrebnu pomoć.


 

Sisačko-moslavačka županija

Nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je jučer, 18. kolovoza oko 16:50 sati šire područje Kutine i Repušnice. Bilo je 40-tak intervencija vatrogasaca na ispumpavanjima vode iz objekata, a na terenu su bile i ostale nadležne službe.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 18. kolovoza u 17:51 sati zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići (Koprivno, Općina Dugopolje). Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
09:09 19.08.2020.

Znastvenici s National Geographic su predvidjali promjene. Znaci, proces kojeg smo poceli vise se ne moze zaustaviti.

BE
berija
09:05 19.08.2020.

Odmah smijeniti župane, gradonačelnike i načelnike u županijama, gradovima i općinama gdje je bilo štete. 100% su Hercegovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije