Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA UPOZORENJA

Stiglo nevrijeme: Potopljene ulice u Dubrovniku, pijavica kod Cresa, velika šteta na području Požege

Foto: Screenshot 24sata/Pixsell
1/18
18.08.2020.
u 16:56

Nevrijeme je prvo zahvatilo Istru i sjeverni Jadran, a polako se kreće prema unutrašnjosti

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena, DHMZ je za danas izdao narančasta i žuta upozorenja za cijelu Hrvatsku. Nevrijeme je, kako je i najavljeno, već zahvatilo pojedina područja. 

Puno grmljavine bilo je nad sjevernim Jadranom, lokalno i u Dalmaciji, prenosi Neverin.hr.

Nevrijeme je prvo zahvatilo Istru i sjeverni Jadran, a polako se kreće prema unutrašnjosti. Na društvenim mrežama objavljena je snimka barke koja je potopljena uslijed nevremena u Senju.

Izraženo grmljavinsko nevrijeme zabilježili su i Dubrovčani. - U Dubrovniku ima šteta, poplavljene su ulice i voda ulazi u kafiće kojima su niski ulazi, a poplavljene su i cijele terase  - ispričala je za 24 sata čitateljica. 

Pod vodom je završio Gruž kao i Ploče. 

Zadarsko područje, posebice otok Vir, zahvatilo je veliko nevrijeme u utorak oko 15 sati. Nakon olujnog vjetra koji je nosio luft madrace i ručnike neopreznih turista počeo je obilan pljusak praćen jakim sjeverozapadnjakom te grmljavinom. Nevrijeme je potrajalo oko pola sata. Na otoku Cresu snimljena je i pijavica, javlja HRT.

Nevrijeme je pogodilo i splitsko područje. U Žrnovnici je zabilježena jaka grmljavina praćena tučom.

Jaki pljusak je oko 17 sati izazvao velike probleme na kutinskim prometnicama. Bujične i oborinske vode poplavile su brojne prometnice.

Velike su štete od današnjih poplava na području Požege. Najveća šteta nastala je u prigradskom naselju Vidovci. Od 13 do 17:30 sati u Požegi je palo 40 do 90 litara kiše po metru četvornom.  Kutjevačko područje pogodila je danas i tuča pa se strahuje za štete na tamošnjim vinogradima. 

Foto: Facebook: Policija zaustavlja _Kutina,Popovača,Ludina

Podsjetimo, DHMZ je prognozirao za danas da bi do izraženijg  grmljavinskog nevremena moglo doći najvjerojatnije u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji. Meteorolozi najavljuju prema večeri smirivanje najprije na Jadranu.

Na kopnu će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na moru jugo u okretanju na sjeverac i sjeverozapadnjak, u noći i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 28, u Dalmaciji do 30 °C.

Ključne riječi

Komentara 7

CH
Changi
16:58 18.08.2020.

Ludo vrijeme...istovremeno pušu i jugo i bura...u dvorištu bura, na terasi jugo, oblaci voze Formulu 1. Pozdrav iz Primoštena.

DU
Deleted user
17:44 18.08.2020.

Bilo je plivanja i po moru i po ulicama.

EM
Emoji
19:03 18.08.2020.

Evo mali predah za Zagreb kojeg su ove godine nevolje snašle! Drži se grade moj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije