Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TULUMA

Pijan ušao u krivi stan i zaspao pokraj – policajca

Darko Prgomet
Foto: Davor Kibel/Glas Slavonije
1/3
12.12.2016.
u 09:40

Muškarca koji je u gaćama i čarapama legao pokraj Darka Prgometa odvela je policija. Kad su ga probudili, nije imao pojma što se dogodilo

Policajac Darko Prgomet (38) došao je jučer oko 6.30 iz noćne smjene, pozdravio se sa suprugom Tanjom (36) koja je taman odlazila na posao u kafić preko puta njihove zgrade u Osijeku. Zaspao je, a kada ga je supruga probudila tri sata kasnije, vjerojatno je mislio da i dalje sanja. Ugledao je prvo prestrašeno i zbunjeno ženino lice, a zatim – na drugom kraju postelje – nepoznatog muškarca u gaćama i čarapama iz kojega je isparavao alkohol. Uljez je spokojno spavao.

Nije provalio

Za razliku od nepoznatog “gosta”, Darko i nije tako nepoznat javnosti. Riječ je o policajcu koji je lani u prosincu srušio na beton i lisičinama vezao staricu jer je prošla kroz crveno na semaforu i oglušila se potom na njegovu zapovijed da stane.

– Tanja je vjerojatno ostavila otključana vrata pa je taj pijani čovjek ušao i legao. Prva ga je uočila Darkova kći, ali se uplašila, nije se usudila prići ocu i probuditi ga jer bi se tako približila i ovom drugom, pa se vratila u svoju sobu i nazvala majku – kažu nam upućeni.

Darko i supruga, navode nam, spavaju u dnevnom boravku, gdje su dva spojena kauča, a uljez je legao na onaj drugi. Kćer je, inače, četvrti razred osnovne škole, a u stanu je bio i njezin brat osmaš.

– Njihova majka dotrčala je kući, probudila Darka, a on je razbudio tog čovjeka – nastavljaju naši izvori.

Pod opijatima i nesvjestan gdje je, muškarac je počeo bauljati stanom, navodno čak i otvarati ladice. Darko je na koncu ipak alarmirao i kolege. Policijska ophodnja ubrzo je stigla na vrata i “pokupila” došljaka te ga odvela u Prvu policijsku postaju na kriminalističku obradu.

Obitelj Prgomet ne želi, kako nam je rečeno, razgovarati o svemu što se zbilo, no nemili događaj potvrdili su nam službeno njegovi kolege u Operativno-komunikacijskom centru policije u Osijeku. Dojavu su zaprimili u 9.20 sati.

– Nije provalio. Bio je tulum u jednom stanu u zgradi, a on je izašao iz njega, izgubio se i ušao u pogrešan stan. Ugledao je krevet u dnevnom boravku, legao i zaspao – doznajemo u policiji. Ističu kako nije nikome smetao, u smislu da je pravio nered. No ukućanima, osobito mališanima, sigurno to nije bila nimalo ugodna situacija.

Policajac Darko Prgomet izazvao je lavinu reakcija, ali i podijelio javnost kada je prije ravno godinu dana primijenio silu nad Katicom Karlović (67) koja je prešla cestu dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo, u Ulici Hrvatske Republike u najstrožem centru Osijeka. Zatekao se u blizini i, uočivši prekršaj, zaputio se za njom. Pozvao ju je da stane, ali žena je nastavila koračati. On je uključio i kameru na svojoj odori te cijelu intervenciju snimao.

Gospođo, nemojte se udaljavati! – čuje se na snimci koju je poslije objavio sam MUP.

– Neću, ostavite me na miru! – odgovara ona.

Prgomet ju potom dostiže i hvata za ramena. Ona se opire i ponavlja da ju pusti na miru, a on zove centralu, da pošalju pojačanje. Minutu i pol od početka cijele priče Katica Karlović je na betonu, vezana lisicama s rukama zavrnutim na leđima i zapomaže.

– Što to radite, zašto ste tako bahati? – čuju se komentari prolaznika koji apeliraju da je pusti. Policijskim vozilom ženu na koncu odvoze u postaju.

Ministar platio kaznu

Dio javnosti bio je zgrožen, danima se samo o tome pričalo, no ima podosta i onih koji su stali u obranu policajca ističući kako je nesporno da se Katica ogriješila o zakon, a potom i oglušila na zapovijed. Nepristran nije ostao ni tadašnji ministar policije Ranko Ostojić. “Nepotrebno, loše, i ruši ugled. Ne radite to. Ne možeš staricu rješavati kao da je opasan nasilnik”, napisao je tada Ostojić na Facebooku. Policajac i načelnik morali su se ispričati ženi, a sam ministar platio je ispisanu joj kaznu. Izazvalo je to, opet, ogorčenje u policijskom sindikatu.

A supruga Tanja Prgomet, koja je jučer ujutro najvjerojatnije ostavila otključana vrata svog doma, osvojila je nagradu “Ponos Hrvatske” jer je 2012. spasila život trogodišnjem dječaku. Mališan je plutao u najdubljem dijelu bazena u Rovinju kada je netko povikao: “Dijete se utopilo”! Uplašena da je riječ o jednom od njezine dvoje djece refleksno je skočila. Probila se do mališana, izvukla ga i 20 minuta pokušavala oživiti dajući mu umjetno disanje. Bio je potpuno plav, opisala je kasnije, pjena mu je izlazila na usta, a bjeloočince uopće nisu postojale. Do dolaska Hitne pomoći dječak je prodisao, ali nije bio pri svijesti. Tek se u bolnici oporavio.

>> Policajac se ispričao ženi koju je u Osijeku srušio na pod i priveo jer je prešla preko crvenog

Komentara 20

FI
Fisherman
11:43 12.12.2016.

I ova njegova je bas naivna.....bio je toliko pijan da je promasio stan,ali nije bio pijan da se skine.....fakat je naivna.

HR
Hrabraja
10:24 12.12.2016.

Uhvatila ga s deckom, pa su izmislili pricu

AM
Axis Mundi
11:44 12.12.2016.

konfuzan naslov i tekst, kakve veze ima prethodni slučaj s ovim, i ova fotografija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije