Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Picula postao potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja

Međuskupina je održala svoj prvi radni sastanak u Europskom parlamentu. Okuplja 81 zastupnika iz 20 zemalja članica Europske unije
15. siječnja 2015. u 14:08 1 komentara 615 prikaza
Međuskupina
Foto: Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule
Pogledajte galeriju 1/2

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula izabran je za potpredsjednika Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja, priopćili su iz njegova ureda.

– Sretan sam što u Europskom parlamentu imamo radno tijelo čiji će cilj biti pomoći otkloniti čimbenike koji stavljaju otočane u nepovoljan položaj u odnosu na druge dijelove RH te stvoriti uvjete za poboljšanje kvalitete života u ovim jedinstvenim okruženjima kako bi se osigurao njihov opstanak. Na naših 1247 hrvatskih otoka, našem obiteljskom srebru kojim se hvalimo ne samo zbog ljepote već i zbog prirodnih resursa, trenutno živi oko 125 tisuća stalno naseljenih stanovnika. Ova Međuskupina bit će mjesto kroz koje ćemo moći lakše artikulirati interese hrvatskih otočana – rekao je Picula nakon imenovanja.

Međuskupina je održala svoj prvi radni sastanak u Europskom parlamentu. Okuplja 81 zastupnika iz 20 zemalja članica Europske unije. Picula je njezin suosnivač, a dodao joj je i dimenziju otoka te će upravo on biti zadužen za europske otoke tijekom sljedećih pet godina.

– Otoke ne razdvajaju samo mora već i mnoge druge značajke – različite stope razvijenosti, izoliranost i loša prometna povezanost, veće cijene nego na kopnu te na kraju naš najveći problem: odlazak ljudi, posebno mladih, s otoka – dodao je zastupnik Picula i istaknuo da će se u radu ove Međuskupine posebno posvetiti “očuvanju naše jedinstvene kulturne baštine i stoljetne prakse: malog ribolova'', priopćili su.

>> Tonino Picula: SDP-u su potrebne promjene

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • demokršćanin:

    Šteta što nije izabran za Predsjednika Podskupine.Čovjek koji postaje sve bolji i bolji u zastupanju hrvatskih interesa.Što rade drugi naši zastupnici u EU Parlamentu?Primaju plaću a od njih nema niti TONA(što bi rekao ex Predsjednik).