Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora

Tonino Picula: SDP-u su potrebne promjene

Tonino Picula
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
13.01.2015.
u 08:56

Čini mi se da je u Josipovićevoj kampanji bilo dosta propusta, treba detaljno analizirati kampanju kada se slegnu dojmovi, kazao je Picula

Tonino Picula komentirao je rezultate predsjedničkih izbora kazavši kako se radi o neočekivanom rezultatu. U razgovoru za N1 televiziju rekao je kako misli da će trebati vremena da se slegnu dojmovi.

 – Čini mi se da izborni neuspjeh ili uspjeh može biti u tri komponente – prvo je to mandat, drugo dojam političara, a zatim i učinak Vlade. Vjerojatno se nepopularnost Vlade odrazila na to – to je paket aranžman. Čini mi se da je u kampanji Josipovića bilo dosta propusta, treba detaljno analizirati kampanju kada se slegnu dojmovi – kazao je Picula

 – Izborom Kolinde Grabar Kitarović zagovornici prijevremenih izbora dobili su uporište. Meni se, ipak, čini da Tomislav Karamarko još nije spreman za prijevremene izbore i da mu treba još malo vremena da dođe u poziciju da može raditi nešto bitno drugačije od ovoga što radi vlada Zorana Milanovića – kazao je Picula.

Na pitanje poznaje li u Europi bilo kojeg premijera ili predsjednika koji vodi državu nakon što je izgubio četiri izbora i vodi zemlju 12 kvartala u negativnim gospodarskim trendovima, a da ne pomišlja na ostavku, Picula je odgovorio: – Ne poznajem.

Kazao je da mu nije svejedno što se događa u njegovoj stranci, ali da su SDP-u potrebne promjene te da će o tome razgovarati s članovima stranke. Na pitanje bi li pristao voditi SDP kada bi to članovi od njega tražili, rekao je: – Nikada nisam bježao od političke odgovornosti pa ne bih ni tada.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Struja koja nije za kriminaliziranje HDZ-a traži novu strategiju od Leke

Komentara 57

Avatar comparator
comparator
09:04 13.01.2015.

Tonino je u pravu s ocjenom da Karamarko računa na Milanovićevu upornost u provođenju svog mandata do kraja. S time će tek dati materijal za potpunu pobjedu HDZ-a na predstojećim parlamentarnim izborima.To je dobro za Hrvatsku jer će uz Milanovićaa ostati samo oni koji nisu spremni priznati demokraciju.

MU
muh
10:15 13.01.2015.

Milanović mora spakirati kufre

DU
Deleted user
09:22 13.01.2015.

Piše se promjena, a čita se: Ja (Tonino Picula).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije