Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatukao suprugu

Piće mu je pomutilo um, otac se ne sjeća ubojstva

silovanje
Foto: ilustracija
09.02.2015.
u 09:45

Kada su mu rekli što je napravio, slomio se, otad je na lijekovima i bojim se da u zatvoru ni on neće dugo izdržati, kaže kći Lea

– Ono što se dogodilo s mojim roditeljima je velika tragedija, nikako ne zločin. Moj otac Marko Vidaković je bio dobar i uzoran roditelj. Bili smo jako složna obitelj i nikada nismo ni pomislili da bi se takvo nešto moglo nama dogoditi. Nije postojao niti jedan razlog da otac digne ruku na majku svoje djece. No, naš najveći i jedini problem u obitelji bio je očev alkoholizam. Kada bi popio, moj otac bi se iz dobrog i dragog čovjeka promijenio u potpuno drugu osobu. Znao je biti agresivan, ali nikoga nikada nije tukao, već je znao psihički maltretirati našu majku Šimicu – ispričala nam je Lea Vidaković, najmlađe dijete supružnika Vidaković.

Protiv njezina oca karlovačko tužiteljstvo podignulo je optužnicu za ubojstvo supruge 12. kolovoza prošle godine u Svetom Roku. Nakon sedam dana kome preminula je u Općoj bolnici u Zadru zbog krvarenja na mozgu koje je dobila jer ju je suprug udarao, stoji u optužnici, rukama i nogama po tijelu i glavi. Otad je Marko Vidaković u istražnom zatvoru i čeka suđenje. Lea, koja ima starijeg brata i sestru, kaže da su tog dana, zapravo izgubili i majku i oca.

– Otac se niti danas ne sjeća što se i kako dogodilo. Kada su mu rekli što je napravio, slomio se, od tada je na lijekovima i bojim se da u zatvoru niti on neće dugo izdržati. Sigurno to nije htio napraviti, trijezan je bio prekrasan i jako vrijedan čovjek, ali pijan je bio potpuno druga osoba – dodaje Lea.

– Mama je bila posve zdrava i vedra osoba, pravi anđeo, dobra i vrijedna osoba. Lijepo su se slagali u 37 godina braka. Uvijek je bila uz oca i vjerovala da će se izliječiti od alkohola od kojeg se jednom i liječio. Nikada nije dignuo ruku na majku ili bilo koga od nas. Starija se sestra sjeća jednog slučaja kada je bila malena, ali, tvrdimo, nikada poslije. Jer da se to događalo, kakva bismo mi to bila djeca da takvo nešto dopustimo! – dodaje Lea koja se udala nekoliko dana prije zločina.

– Kada su nam u bolnici u Zadru  rekli da se mama neće probuditi iz kome, bio je to neopisivo težak trenutak za sve nas. No, darovali smo mamine organe u bolnici u Zadru – kaže kći.

>>Nakon tučnjave pružio mu ruku i priznao da je jači, a onda ga usmrtio

>>Vrijeđanje na nacionalnoj osnovi: Nožem ga izbo na Dolcu

Komentara 2

SP
splitskodite1976
10:34 09.02.2015.

Alkohol je veliki problem,bolje da je pušio joint,ne bi bia agresivan...sad je gotovo.Zal mi dice...

GO
gornjasica
10:23 09.02.2015.

I sada treba da ga žalimo svi??Ne sjeća se???Sjećat će se cijeli život i nositi veliki težak ruksak do kraja života...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije