Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propast carstva

Pevec prodaje imovinu, počeo s kućom od dva milijuna kuna

pevec
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/4
22.05.2010.
u 10:30

Iako je raspolagao imovinom, kako je izjavljivao, vrijednom tri milijarde kuna, u konačnici bi doista mogao ostati bez ičega.

Premda se Zdravko Pevec u vrijeme svoje najveće poslovne ekspanzije pred prijateljima hvalio kako će jednoga dana osvanuti na Forbesovoj listi sto najbogatijih, nakon što se balon od sapunice sasvim ispuhao, čini se da bi, baš kao i na početku tajkunske karijere, mogao završiti u garaži.

Prodaja nekretnina


Iako je raspolagao imovinom, kako je izjavljivao, vrijednom tri milijarde kuna, u konačnici bi doista mogao ostati bez ičega. Posebice nakon što je iz bjelovarske Porezne uprave neslužbeno procurila vijest kako su Pevecovi nedavno prodali, stvarno ili fiktivno, jednu od najljepših obiteljskih kuća u središtu Bjelovara. Kuću su 90-ih u Istarskoj ulici sagradili roditelji Višnje Pevec nakon povratka s višegodišnjeg rada u Njemačkoj.

Obiteljsko blago

Velebna katnica s poslovnim prostorom u prizemlju navodno je procijenjena na oko dva milijuna kuna. Razlozi prodaje nedvojbeno imaju uporište u mogućnosti da Pevecovi, čak ako protiv njih i ne bude podignuta kaznena prijava zbog izdavanja mjenica bez pokrića, ipak ostanu bez osobne imovine zbog loših poslovnih poteza.

U tom objektu godinama su živjeli Višnjini roditelji, a ona i Zdravko su na imanju njegovih roditelja u Donjim Mostima sagradili velebno privatno carstvo s obiteljskom kućom za koju su bolje upućeni govorili da je po standardu ravna hotelu s četiri zvjezdice. Na golemo kultivirano zemljište bez problema je slijetao Todorićev helikopter, a parkirnih je mjesta bilo za desetke skupocjenih automobila bogatih gostiju koji su dolazili na izlete.

Hotel pod hipotekom

Đurđevački hotel Picok bila je sljedeća investicija koja, prema procjenama sudskog vještaka, vrijedi 35,1 milijun kuna. Nad moderniziranim objektom s velebnim SPA centrom danas visi hipoteka Podravske banke od 4,8 milijuna kuna. Pevecovi su se željeli baviti i turizmom, pa su svojedobno u Poličniku kraj Zadra uplatili polog za kupnju 20-ak hektara zemljišta.

No kako u blagajnu tamošnje općine nikada nisu uplatili cjelokupni iznos, predujam je vraćen te se nalazi u stečajnoj masi tvrtke. Višnja i Zdravko voze crni mercedes S 420 AMG koji vrijedi oko 1,2 milijuna kuna, no kako su sami izjavili, nije u njihovu vlasništvu jer su ga uvezli na leasing.

Pevecovi već dulje kontaktiraju samo s nekoliko prijatelja.

Komentara 34

DR
dreamteam
11:03 22.05.2010.

Steta ovih jadnih konja koji ce zavrsiti u klaonici.

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
11:08 22.05.2010.

Eeee, sad je i PEVEC zakukurikal...

DR
dreamteam
10:45 22.05.2010.

Kakve li gluposti.Policija i Interpol traze stranog ulagaca.Sto su ulagaci tajni? Gdje su podpisani dokumenti od tih ulagaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije