Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVI EKONOMSKI TEMELJI

Petrov: Sve hrvatske kompanije trebaju sudjelovati u kupnji Agrokora

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.04.2017.
u 15:48

Odbacio je prozivke da Most koristi represivni aparat u predizbornoj kampanji, koje se osobito mogu čuti nakon Petrovljeve prijave protiv Ivice Todorića.

Čelnik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov novinarima je u Metkoviću kazao kako Todorić jest vlasnik, ali s obzirom na to da dugovi premašuju vrijednost tvrtke, on to ipak nije.

Navodi i da je Ivica Todorić mogao dalje licitirati oko Agrokora i bez uplitanja Vlade zbog čega bi gospodarski sustav nastavio biti u krizi, piše N1.

U drugoj fazi, navodi on, slijedi restrukturiranje Agrokora i cilj je da prva sredstva koja dođu u tu tvrtku posluže za isplatu od najmanjih do najvećih dobavljača.

- Smatram da sve hrvatske kompanije, kada ove iz Agrokora izađu na tržište, trebaju sudjelovati u kupnji, jer smatram da nam ne treba jedan gigant, već niz jakih hrvatskih kompanija. Ako tako postavimo pravila - udaramo zdrave temelje ekonomiji i tržišnu utakmicu - kazao je Petrov.

Odbacio je prozivke da Most koristi represivni aparat u predizbornoj kampanji, koje se osobito mogu čuti nakon Petrovljeve prijave protiv Ivice Todorića.

- Istrage moraju biti neovisne ne smiju biti politički motivirane. Ne postoji predizborno ili postizborno vrijeme kada bi trebale biti ometane. One trebaju djelovati kada postoje elementi za istragu. Kao građanin i predsjednik Sabora smatram da se treba istražiti jesu li počinjena kaznena djela. Sasvim je nebitno vrijeme - zaključuje Petrov.

>> Trpim dosta optužbi koje nisu utemeljene. Nisam 'pokrivao' stanje u Agrokoru

>> Sinčić: Ramljak je vjerojatno došao kako bi sve rasprodao; Zdravko Marić mora otići

Komentara 65

Avatar xenon
xenon
15:59 11.04.2017.

I sad da mi netko kaže da ekonomija nije ustvari čista psihijatrija.

ZL
Zlatko1947
16:11 11.04.2017.

Ma kako nam je pametan Predsjednik Sabora . Za četiri noge!

DU
Deleted user
16:05 11.04.2017.

Prodamo hep i kupimo bezvrijedne dionice Agrokora ? Petrovu treba profesionala pomoć njegovih kolega iz struke, a možda i skrb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije