Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava mostovaca

Petrov: Jesen će biti vruća, tražit ćemo niže poreze i manje administracije

Božo Petrov
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.08.2017.
u 09:28

Most se planira maksimalno aktivirati kao oporbena stranka, ne samo kritikom vladajućih već i kroz zakonske prijedloge

Vodstvo Mosta, njihovi saborski zastupnici te regionalni koordinatori stranke sastali su se jučer u Zagrebu kako bi raspravili prijedloge inicijativa koje će od jeseni iznositi u Saboru, ali i kako bi podnijeli izvještaje s terena s obzirom na to da su, kako tvrde, imali radno ljeto.

Čelnik Mosta Božo Petrov objašnjava da su mostovci dvomjesečnu ljetnu stanku u zasjedanju Sabora iskoristili kako bi u miru održavali radne sastanke na kojima su brusili nove strategije, ali i sastanke s nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima s kojima su usklađivali zajedničke teme i inicijative. Iako su nakon izbora prošle godine u rujnu bili dio Vlade, što im je omogućavalo lakšu provedbu svojih ideja, Most je ljetnu stanku u zasjedanju dočekao kao oporbena stranka, što značajno mijenja način njihova rada. Ako ništa, sve ono što su prije planirali, a HDZ nije želio da se provede u zajedničkoj Vladi, sada mogu samostalno predlagati kao oporbena stranka.

– Prolazili smo i prijedlog jesenskih inicijativa, s obzirom na to da se planiramo maksimalno aktivirati kao oporbena stranka. Ne samo kritikom vladajućih i njihovih odluka koje su sve više pogrešne već i zakonskim prijedlozima i inicijativama koje planiramo s nastavkom saborskog zasjedanja.

Jesen u politici očito će biti “vruća”, jasno je da nas čeka debata oko poreza na nekretnine, ali i situacija u Agrokoru koji će biti pod povećalom – objašnjava Petrov te podsjeća da su mostovci već ljetos počeli otvarati teme o upravljanju javnim tvrtkama, ali su i predložili svoj model otkupa Ine, teme o kojoj iz Vlade mjesecima nije bilo riječi, ali se ponovno aktivirala odlukom Vlade da izabere investicijskog savjetnika za transakciju mogućeg otkupa Ininih dionica od MOL-a. Tijekom ljeta sastajao se i Mostov savjet za poljoprivredu i gospodarstvo kako bi raspravljao o nužnim promjenama u zakonima o poljoprivrednom zemljištu, šumama, vodama...

– To su sve teme koje će, između ostalog, imati svoju nadogradnju na jesen. Mogu samo reći da ćemo u rujnu početi predstavljati osmišljeni okvir javnih politika koji će naglasak imati na manjim porezima i državnoj administraciji, demografskoj obnovi i brizi za mlade s naglaskom na njihovu zadržavanju u Hrvatskoj kao i borbi protiv korupcije, što je i dosad bila odrednice Mostove politike – zaključuje Božo Petrov. 

 

Ključne riječi

Komentara 33

KO
koraknaprijed
09:40 26.08.2017.

Manje administracije??? Kad si bio na vlasti uhljeblavao si rodbinu, kumove i prijatelje,nije ti padalo na pamet da smanjiš administraciju, sad kad si to sredio želiš se poakzti kao netko tko brine o narodu.

DU
Deleted user
10:22 26.08.2017.

sapunajući dasku karamarku i dovodeći na vlast plenkovića u paketu s pupovcem dobio si gol kao stipica prekjučer.ako su to birači primjetili mislim da ti je karijera u visokoj politici prošlost.

DU
Deleted user
09:47 26.08.2017.

Kaj god! Do jeseni Petrov dr. Božek i saborski mu pajdaši imat će infinitezimalnu političku težinu, nešto poput utjecaja koji sada na državnu politiku imaju Lesar Dragec, Tireli Nensica, Holy dr. Mirelica, Gabrić dr. Nikica, Josipović dr. Ivek, Pusić dr. Veski, Bernardić Dado zvani Bero, Beljak Šokre, kao i druge tzv. političke veličine iz njihova antifa-kruga. Kad bi se njegova banskodborska ekscelnecija Plenki mr. Andraš nekako otarasio i etnobiznismena Pipovac dr. Milojka, odmah bi se lakše disalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije