Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODENA OPASNOST

Petrinja nije ugrožena, poplavljeni dijelovi prigradskih naselja

poplava,petrinja (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
02.04.2013.
u 14:13

Zaobalne vode, prepuni kanali i bujice, uz neprekidnu današnju kišu, ugrozili su veća područja u prigradskim naseljima Nova Drenčina i Mošćenica

Visoki nasipi iz 70-tih godina prošlog stoljeća od nabujale Kupe dobro čuvaju gradsko područje Petrinje, ali su od siline vode opet ugrožena domaćinstva u prigradskom selu Mala Gorica, od kojeg je poplavljena i županijska cesta tik uz Kupu do Žažine. U Petrinji je veliki vodostaj obilno podupro utok Petrinjčice, pa se čini kao da njena voda teče uzvodno.

Uz nasip ove rječice u cijelosti je popljraven teren škole nogometa kluba Mladost. Taj dio grada u podne je obišao gradonačelnik Željko Nenadić sa suradnicima. Zaobalne vode, prepuni kanali i bujice, uz neprekidnu današnju kišu, ugrozili su veća područja u prigradskim naseljima Nova Drenčina i Mošćenica. Tijekom poslijepodneva u najugroženijim dijelovima tih naselja podizat će se „zečji nasipi“, s 2000 vreća, koje pijeskom upravo pune radnici gradske tvrtke Privreda. Hrvatske vode dale su taj materijale i zamolile Grad Petrinju za ispomoć, prvu takvu uslugu koju odrađuju komunalci, inače zaduženi za vodoopskrbu i odvodnju.

- Znadem Kupu s višim vodostajom od današnjeg. Vidjet ćemo kakvo će stanje biti u punom zamahu vala koji tek dolazi iz Karlovca“ u rano poslijepodne svoje iskustvo prenio nam je Željko Grčić-Beli, već 14 godina neprekidno stalni čuvar gradskog kupališta uz Kupu. Do svoga radnog mjesta u kabini zidanog sunčališta sada može doći samo u čamcu. Danas je još i pješačio po nasipu jer je poplavljena prilazna cesta do kupališta iz pravca Zagrebačke ulice.

>> 50.000 vreća pijeska za Sisak, autobusi spremni za evakuaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije