Naslovnica Vijesti Crna kronika

Petorica mladića zvjerski silovala maloljetnicu u Zadru

Silovatelji su privedeni, a nakon krim obrade određen im je pritvor u trajanju od 30 dana.
10. studenoga 2013. u 10:44 49 komentara 2992 prikaza
Mjesto gdje je silovana djevoka iz Zadra
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Maloljetna djevojka žrtva je brutalnog grupnog silovanja. Maloljetnicu je silovalo pet muškaraca u dobi od 16, 17, 18 19 i 22 godine. Policija je događaj u svojim dnevnim izvješćima prešutjela, a umjesto kaznenog djela silovanja djelo je okarakterizirala kao spolni odnošaj bez pristanka.

Sve se događalo još u noći s 2. na 3. studenog između 23 i četiri sata u noći. Djevojka je te noći bila u društvu s mladićima i nakon obilaska nekoliko kafića, krenuli su u kafić na jednoj zadarskoj plaži. Jedan od mladića namamio ju je van kafića i silovao, a potom je pozvao ostale koji su se također seksualno iživljavali nad njom.

zlostavljanje Zlostavljao i djecu Silovao suprugu: K...a si pa dođi i odradi posao

Djevojka je silovanje došla prijaviti dan kasnije u pratnji majke. 

Nije jasno zbog čega je policija okarakterizirala ovo zvjerstvo kao spolni odnošaj bez pristanka budući da su djevojci evidentirane i lakše ozlijede. Silovatelji su privedeni, a nakon krim obrade određen im je pritvor u trajanju od 30 dana.

Policija je izvijestila da u svom redovnom izvješću nije izvijestila novinare o ovom kaznenom djelu jer ih u tome priječi zakon odnosno zaštita maloljetnika. Policija tvrdi da nije riječ o silovanju, te da su maloljetni žrtva i trojica pritvorenih.

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar ivanvard
  ivanvard:

  Jedini slučajevi za koje bi uveo smrtnu kaznu su silovanje i pedofilija. Mislim da bi se većina građana složila s tim.

 • Oger:

  " Policija je događaj u svojim dnevnim izvješćima prešutjela, a umjesto kaznenog djela silovanja djelo je okarakterizirala kao spolni odnošaj bez pristanka." Mozemo li mi jos uopce imati povjerenja u nasu policiju?

 • Patrik.Gavran:

  Silovanje nije čin seksualnosti, nego agresije. Kao takvo smatra se početkom potpune psihičke nestabilnosti i uvertirom u puno teže zločine kada patološka želja za adrenalinom zatraži novu vrstu agresivnog zadovoljenja. Smatram da bi predviđena zatvorska kazna svim sudionicima zbog toga ... prikaži još! morala biti između 5 i 10 godina zatvora.