Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠNJA LJUBIČIĆ

Petir pitala pravobraniteljicu o Milanoviću: 'Takvo slanje poruka smatramo zabrinjavajućima'

Sabor
08.10.2020.
u 12:52

Ovdje je bilo iznošenja podataka koji nisu primjereni. Dakle, radi se i o problematiziranju i dobi žene za određenu poziciju - kazala je pravobraniteljica i navela da su reagirali na tri segmenta.

Predsjednik Zoran Milanović i njegovo nedavno ponašanje komentiralo se i danas u Saboru prilikom podnošenja izvještaja o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova u 2019. godini. Iako njegovo ime nije bilo spomenuto, itekako je bilo jasno na koga misli nezavisna zastupnica Marijana Petir u svojem pitanju pravobraniteljici Višnji Ljubičić. 

- Poštovana pravobraniteljica, ja vas neću pitati znate li ime osobe koja je posljednih dana postala predvodnik promicanja seksizma i diskriminacije na temelju spola, prozivanju tuđih članova obitelji, mjerenju uspješnosti žena prema nepostojećim kriterijima, vrijeđanju na osobnoj razini osoba s kojima se ne slaže, nazivanja žena pogrdnim imenima i ponižavanja. Inače, poznat je po tome da su ga boljele prepone kad je bio saborski zastupnik - navela je zastupnica Petir. 

VIDEO: Iznošenje izvještaja pravobraniteljice

U svojem daljnjem opisu osobe navela je i da je proglasio Hrvatsku slučajnom državom, čime je dodatno sugerirala kako misli na predsjednika Milanovića koji je 2012. godine kad je obilazio sušom pogođena područja izjavio sljedeće: 'Prepušteni smo slučaju, a država prepuštena slučaju je slučajna država'. 

Petir je upitala pravobraniteljicu Višnju Ljubičić kako odgovoriti na 'ovakvo zabrinjavajuće stanje kad od najvišeg vrha stižu takve zabrinjavajuće poruke'. 

- Kad od vrhovnog autoriteta dobijemo ovakve izjave na osobnoj razini, ono što smo mi kao institucija mogli reagirati jest da se radi o seksističkim izričajima prema ženama: saborskim zastupnicama i drugim ženama uključujući i neprimjerene konotacije vezano za instituciju pravobraniteljice. 

- Ovdje je bilo iznošenja podataka koji nisu primjereni. Dakle, radi se i o problematiziranju i dobi žene za određenu poziciju - kazala je pravobraniteljica. Istaknula je kako se spominjao i bračno i obiteljsko stanje žene koja se prijavljuje na određenu poziciju te je navela da je Ured pravobraniteljice reagirao na tri segmenta. 

- Takvo slanje poruka s razine vrhovnog autoriteta Republike Hrvatske smatramo zabrinjavajućima - istaknula je Višnja Ljubičić. 

Komentara 3

VI
vidum
13:05 08.10.2020.

Kad feministice marširaju!

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
13:20 08.10.2020.

Notorna istina! Kako se vodi ova država Hrvatska je u potpunosti slučajna država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije