Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGODA NA 2 DO 4 TJEDNA

Peticiju za odgodom nastave u Sisačko-moslovačkoj županiji potpisalo 4000 građana

Vatrogasci i dalje uklanjaju opasne dimnjake u centru Petrinje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
13.01.2021.
u 15:46

Peticiju su pokrenuli učitelji i nastavnici kao reakciju na izostanak prepoznavanja težine situacije

Peticiju u tijeku za odgodom nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji i to za minimalno dva do četiri tjedna u manje od 24 sata potpisalo je više od 4000 potpisnika.

Peticiju su pokrenuli učitelji i nastavnici zaposleni u školama na području Sisačko-moslavačke županije kao reakciju na izostanak prepoznavanja težine situacije izazvane potresom u kojoj su se našli učenici, roditelji, učitelji i nastavnici Sisačko-moslavačke županije od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te osnivača škola Sisačko-moslavačke županije.  

Kao razloge, u peticiji se navodi da povratak u školske klupe 18. siječnja nije siguran zbog svakodnevnih potresa koji pogađaju to područje. Osim toga, neke zgrade škola županije nesigurne su ili neupotrebljive, a korištenje interneta iz mjesta stanovanja ili škole također je znatno onemogućeno.

Učitelji i nastavnici posebno apeliraju na odgodu nastave zbog samih učenika koji, osim što ne stanuju u svojim kućama kao i prije, narušenog su psihofizičkog zdravlja radi potresa i stoga ne mogu advekvatno pratiti nastavu. Brojni nastavnici pak i sami moraju sanirati štetu na svojim objektima, što dodatno otežava situaciju.

- Hitno tražimo odgodu početka nastave dok se ne osiguraju potrebni infrastrukturni, sigurnosni, epidemiološki i drugi uvjeti za pripremu i nesmetano provođenje nastavnih aktivnosti, navode u Sindikatu hrvatskih učitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije