Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Ogulina

Pet novih ulagača željelo bi u Poslovnu zonu

'13.09.2013., Ogulin -  U nazocnosti ogulinskih gradskih vijecnika, predstavnika brojnih tvrtki, saborskih zastupnika te drugih uzvanika odrzana je svecana sjednica povodom Dana Grada Ogulina. Tom pri
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
15.09.2013.
u 13:56

Tomo Blašković, fra Marijan Jelušić, Maja Orlić, Georgije Caribrodski i GTM Gavan dobili gradska priznanja

U Ogulinu se radi u kontinuitetu, stoga završavamo započete projekte i trudimo se naći nove, posebno vezane uz razvoj gospodarstva i izgradnju komunalne infrastrukture - kazao je Jure Turković, gradonačelnik na svečanoj sjednici povodom proslave dana grada Ogulina i blagdana uzvišenja Sv. Križa.

 Oživljavanje zone

 Ulaganja u Poduzetničku zonu urodila su plodom, dodao je, pa osim poduzetnika koji će imati tvornicu za obradu drva i gdje bi posao moglo naći 140 naših sumještana, imamo i pet novih tvrtki koje dolaze u zonu.

Među njima je i Plinacro koji bi u Ogulinu imali sjedište za servis ovog dijela magistralnog plinovoda - pohvalio se prvi čovjek grada pred brojnim gostima. Predvodili su ih saborski zastupnici Vladimir Šeks i Damir Jelić, prvi čovjek Karlovca, europarlamentarac Andrej Plenković, počasni građanin Ogulina general Petar Stipeti, karlovački župan Ivan Vučić, te izaslanstva gradova Polača i mađarskog Dombovara.

Razvoj turizma, pomoć poljoprivrednicima kroz razne potpore, ali i želja da se napokon pomogne razvoj HOC-a Bjelolasica, dio su planova koje je prvi čovjek Ogulina naveo kao prioritetne za razvoj toga kraja. Na svečanoj su sjednici uručena i javna priznanja građanima zbog stvaralačkog rada.

Nagrade su dobili Tomo Blašković za pola stoljeća rada u Crkvi kao primjer duhovnog i vjerskog života, domoljublja i čovjekoljublja jednog naraštaja, fra Marijan Jelušić za doprinos u pastoralnoj djelatnosti, zatim Georgije Caribrodski, za izuzetan doprinos u odgoju i obrazovanju mnogih naraštaja glazbenika u Ogulinu.

 Priznanje i sportu

 Maja Orlić, hrvatska reprezentativka u streličarstvu, također je dobila javno priznanje, te tvrtka GTM Gavan za razvoj gospodarstva Ogulina. Karlovački je župan okupljene pozdravio i naglasio kako Županija pomaže u razvoju svih sredina, pa tako pomaže i razvoj Ogulina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije